Manchester: kés és Villa

Huszonnégy éve nem kezdett ilyen szánalmasan a Manchester United az angol ligában, így – nem kis meglepetésre – a lista második felében kell keresni a bajnoki címvédő nevét. Korai lenne még leírni a „vörös ördögöket”, ám kétségtelenül csak hét pontot gyűjtöttek a megszerezhető tizennyolcból.

Alig fejeződött be a szeptember, és szombat délután már harmadszor kapott ki a visszavonult Sir Alex Ferguson személyesen kiválasztott utódának, David Moyesnak egyelőre boldogtalan csapata. Ahogyan a glasgow-i tréner a mérkőzés után fogalmazott, kevésbé izgatta a birminghami West Bromwich Albiontól elszenvedett –1978 óta az első – vereség (1-2), mint az eredménytelenség mögött rejlő gyenge játék.

Gól nélküli első félidő után az Old Trafford közönsége dermedten figyelte, amint a Marseille-től kikölcsönzött Amalfitano Carricket és Rio Ferdinandot is elhagyva tör előre, majd magabiztosan veszi be De Gea hálóját. Rooney, a United egyetlen, a klubhoz méltó teljesítményt nyújtó játékosa három perccel később bravúros szabadrúgással egyenlített, de a 67. percben a burundi származású, ám az angol utánpótlás-válogatottban szereplő Saido Berahino visszaszerezte az előnyt, a házigazdák pedig nem tudták megvalósítani a Sir Alex idejében megszokott „feltámadást”.

Moyes máris úgy érzi: az MU-nak csak öt-hat új világsztár szerződtetésével lehet keresnivalója a Bajnokok Ligájában. Nem volt jó napja a Unitedet a múlt vasárnap 4-1-re elpáholó Manchester Citynek sem. Az „égszínkékek” szünet előtt (Yaya Touré jóvoltából) még 1-0-ra vezettek a Villa Parkban, a hármas sípszó elhangzása viszont – Dzeko gólja ellenére is – a 3-2-es vereségüket véglegesítette.

Az Aston Villa talán legjobb játékosa, Benteke távollétében a két holland, a marokkói szülőktől származó El Ahmadi, valamint Leandro Bacuna és az osztrák Weimann juttatta idei első hazai győzelméhez a birminghami együttest. Manuel Pellegrini, a City chilei trénere a látszat ellenére sem érezte, hogy a világ legdrágább csapata elbízta volna magát, netán rosszabbul játszott volna, mint egy héttel korábban.

A Premiership hatodik fordulójában 1-1-gyel zárult a két portugál edző, André Villas-Boas és José Mourinho személyes rivalizálásamiatt különös jelentőségű Tottenham–Chelsea londoni rangadó. Az angol főváros legelégedettebb edzője kétségkívül a veterán Arsene Wenger volt, aki az Arsenalhoz érkezésének tizenhetedik évfordulóját a Swansea ellen idegenben kivívott 2-1-es győzelemmel ünnepelte. A listavezető ágyúsok joggal reménykednek 2005 óta első trófeájukban, bár a Sunderlandben 3-1-re győztes Liverpool tapad rájuk.

Az élmezőny: 1. Arsenal 15 pont, 2. Liverpool 13 (8-4), 3. Tottenham 13 (6-2).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.