Csodagyerekek

Azt írta a Barcelona–Real Sociedad spanyol bajnoki találkozóról (4-1) a bevallottan madridista Marca című lap, hogy „a kapcsolat Messi és Neymar között nem pusztán működött, hanem maga volt a színtiszta csoda”.

A vörös-kék nagycirkusz a Santosból szerződtetett extraklasszissal végképp kiteljesedett, jobbhátvédek serege él át – egyéb viszontagságokon túl – súlyos idegi megpróbáltatásokat (szegény Estradát kedd este már a szünetben lecserélte Jagoba Arrasate, a vendégek edzője), amúgy pedig hasonlóképpen zajlik a felemelő flipperfutball, azaz a tiki-taka, miként eddig.

A katalánok játéka nem egyszerűen labdarúgó-varázslat, hanem esztétikai élmény.

Ám legutóbb a fantázia, valamint a technikai tárház gazdagságánál is jobban megragadta az embert a brazil és az argentin labdaművész lehívása a pályáról. Pontosabban az, ahogyan a két briliáns futballista fogadta a hetvennegyedik, illetve a nyolcvanadik percben bekövetkezett cserét. Mindkettő láthatóan duzzogott Gerardo Martino edző döntése nyomán, noha a meccs már réges-rég eldőlt, és a szuperpáros akkor is csillagászati összeget keres, ha végig a pályán van, és akkor is, ha nem. A trükkös fiúk azonban fütyültek erre. Az ő fejükben az járt: a kispadon nem lehet cselezni. (Vagy csak úgy, ahogyan Messi mutat be kunsztokat Kobe Bryanttel együtt egy légitársaság első osztályú reklámjában.) Neymar és Messi is játszani akart még, akár az önfeledt srácok a grundon, a tréner viszont arra gondolt: hosszú az évad, jobb, ha a virtuózok pihennek kicsit.

A kettőst ez nem érdekelte. Nekik a számjegyes tábla felmutatása annyit tett: ha csak negyedórára vagy tíz percre is, a szakvezető megfosztja őket a játéktól.

Kölykök vagy sem, egyebek közt ettől is oly nagyok.

Kétszer tizennyolc

Továbbra is százszázalékos az Atletico Madrid a spanyol labdarúgó bajnokságban, miután (kedd este, lapzárta után) 2-1-re nyert az Osasuna ellen. Az élmezőny: 1. Barcelona 18 pont/6 mérkőzés (22-5), 2. Atletico Madrid 18/6 (18-5), 3. Real Madrid 13/5.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.