H 16-os mezőny

Monacóban tegnap este elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének beosztását. A múlt alapján a legragyogóbb mezőny a H jelzésű négyesben vonul fel: ennek valamennyi tagja volt már BEK- vagy BL-győztes, sőt aMilan (7), a Barcelona, az Ajax (4–4) és a Celtic (1) nem kevesebb, mint tizenhat diadalt számlál.

A ceremónián a glasgow-iak egyetlen Bajnokcsapatok Európa Kupája-elsőségére emlékeztetett Billy McNeill, az 1967-ben nyertes Celtic csapatkapitánya, akit azért hívtak meg, mert jövőre ugyanúgy Lisszabonban rendezik a döntőt, ahogyan negyvenhat évvel ezelőtt.

A legnagyobb nehézségi fokú kvartett címre az A és az F csoport is pályázhat: az előbbiben a Manchester United, a Sahtyor Donyeck, a Leverkusen és a Real Sociedad, az utóbbiban az Arsenal, a Marseille, a Dortmund és a Napoli szerepel. Heves küzdelem várható még a G csoportban a Porto, az Atletico Madrid meg a szentpétervári Zenit között.

 

Oh-la-la!

Franck Riberyt, a Bayern München labdarúgóját választotta az UEFA az évad játékosának. A francia játékos Lionel Messit, a Barcelona argentin csillagát, valamint Cristiano Ronaldót, a Real Madrid portugál sztárját előzte meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.