Serena Williams: kiütős forma

Nagy meglepetéseket nem hozott az esztendő negyedik Grand Slam tenisztornájának rajtja: a hatalmas mezőnyök, a százhuszonnyolc résztvevőt felvonultató táblák miatt többnaposra nyújtott nyitóforduló eddigi meccsein általában az történt, ami a világrangsor-helyezések alapján várható volt.

E találkozók sorába illeszkedett az egyéni viadal egyetlen magyar szereplőjének mérkőzése is: a WTA-listán százhetedik helyen jegyzett Babos Tímea is „hozta a kötelezőt” azzal, hogy becsületesen helyt állt ugyan, de nem tudta megakadályozni a tavaly egyesben negyeddöntős, párosban bajnok – s nem mellékesen: 2011-ben Budapesten tornagyőztes – Roberta Vinci továbblépését.

A tizedik helyen kiemelt olasz játékos hetvennégy percnyi játék után 6:4, 6:2-re győzött húszesztendős soproni vetélytársnője ellen, s bejutott a legjobb hatvannégy közé. Babos itáliai kapcsolata viszont ezután nem szakad meg, mivel párosban a 2010-es párizsi egyéni nyertes olasz Francesca Schiavone oldalán az Okszana Kalasnyikova, Alicja Rosolska (grúz, lengyel) kettős ellen próbálkozhat majd az első kör túlélésével.

Ami partnernőjét illeti, zakóval hangolt ő is, de esetében sem érheti szó a ház elejét, hiszen az első helyen kiemelt Serena Williams ellen veszíteni nem szégyen. Még a 6:0, 6:1-es is benne van a pakliban, ám kétségtelen, nem irigylésre méltó a pofozógép szerepét felvállalni. A sztárok azonban már csak ilyenek: van, hogy szemernyi esélyt sem hagynak vetélytársaiknak.

Simán nyert a férfitorna nagy favoritja, Rafael Nadal (2.) is, aki az amerikai tinireménység Ryan Harrison elleni 6:4, 6:2, 6:2-vel kezdte meg hadjáratát a trófea elhódításáért. A kiemeltek közül a japán Kei Nishikori (11.), a lengyel Jerzy Janowicz (14.), a spanyol Fernando Verdasco (27.) és a lett Ernests Gulbis (30.) korai búcsúja meglepetés – a brit Dan Evans, az argentin Maximo Gonzalez, a horvát Ivan Dodig és az osztrák Andreas Haider-Maurer dicsekedhet skalpvadászattal.

A hölgyeknél a cseh Klara Zakopalova (31.) botlott a tajvani Szu-Wei Hszie jóvoltából. Igencsak rezgett a léc a Williams-utódnak kikiáltott Sloane Stephens (15.) esetében, ám végül az amerikai 4:6, 6:3, 7:6-ra megnyerte a világranglistán száztizedik luxemburgi Mandy Minella elleni horrorcsatát, melynek végén a vesztes könnyezve vonult öltözőbe, siratva a megnyertnek hitt partit. Nem kellett viszont szomorkodnia a hetedikként rangsorolt Petra Kvitovának, bár a cseh teniszező aligha úgy tervezte, hogy csupán három szettben győzi le a japán Misaki Doit (6:2, 3:6, 6:1). A korábbi világelső Ana Ivanovics nem nyújtotta el saját fellépését: 6:2, 6-0-ra mosta le a grúz Anna Tatisvilit.

Schiavone nem érti...
Schiavone nem érti...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.