Ez az a ház, ahol semmi se változik

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményben tudatta, hogy a fogadási csalásokkal összefüggő ügyben tegnap őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki K. Zoltánt, valamint L. Mátyást. A megalapozott gyanú folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntettére terjed ki, melyben a két személy bűnsegédként vehetett részt.

A nyomozók úgy vélik, a korábbi bundaügyben 2011. június 30-tól 2013. április 9-ig előzetes letartóztatásban felügyelt, s azóta házi őrizetben lévő kettős a házi őrizetben is (!) kapcsolatot tartott fenn a labdarúgómérkőzések manipulálására „szakosodott” elkövetői körrel, amely a két gyanúsított tudtával és beleegyezésével játékosokat vesztegetett meg. Az ehhez szükséges pénzt K. Zoltán és L. Mátyás adta, illetve adta volna. A gyanúsítás szerint hat, 2013 tavaszán megrendezett NB I-es találkozó befolyásolásáról van szó. K. Zoltán a gyanúsítással szemben panasszal élt, vallomást nem tett, de tagadta a bűncselekmények elkövetését. L. Mátyás szintén panaszt jelentett be, és vallomást tett. Az utóbbi lakásán tartott házkutatás alkalmával a Központi Nyomozó Főügyészség adathordozókat, számos okiratot, illetve 3,7 millió forint és 4000 euró készpénzt foglalt le.

Amint arról már beszámoltunk, a főügyészség 2013. május 23-án negyvenöt személlyel szemben vádat emelt a Fővárosi Törvényszéken, s az érintettek között van K. Zoltán és L. Mátyás is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.