Kettős mérkőzés

Különleges víkendje lesz a Győri ETO-nak: vasárnap Európa jelenlegi legjobb labdarúgócsapatát, az előző évadban BL-diadalt arató (valamint német bajnok és kupagyőztes) Bayern Münchent fogadja. Ám az „FC Hollywood” vendégjátéka előtt tizenkilenc órával még NB I-es mérkőzést kell játszania – szintén a kisalföldi stadionban– a bajnoki programhoz ragaszkodó FTC-vel...

Meddig tart majd a hét végi műszak? – kérdeztem Klement Tibort, az ETO ügyvezető igazgatóját, aki az idén jubilál: tíz esztendeje direktor a folyók városában.

Péntek délutántól vasárnap estig. Ez alatt legalább száz ember lesz munkában szinte folyamatosan. S gyanítom, sokan nem csupán azzal foglalkoznak, amivel szoktak. Magam például arra készülök, hogy részt veszek a takarításban az edzővel együtt. De nem azért, mert nincs más dolgom...

Hosszú igazgatói pályafutása alatt látott-e már olyat, hogy szombat este kilenctől, majd másnap négytől is futballozni-rendezni kell?

Gondolom, sejti a választ: ilyen helyzetben még nem voltam. S ettől a kihívástól kétségkívül eltekintettem volna.

Mi mindent kell csinálni?

Attól tartok, annak számba vételéhez nem elég újságcikknyi hely. Mondom inkább a legnagyobb feladatot, az pedig az ETO Parknak és környékének rendbe rakása az FTC-mérkőzés után. Ezzel vasárnap délig készen kell lennünk, mivel délután kettőkor már megint nyitjuk a kapukat. Mert közben megérkezik... Nem éppen egy amatőr kiscsapat, hanem a Bayern München.

Feszült a hangulat?

Gyomorgörcsöm tagadhatatlanul van, de a klubban nem a nehézségeket emlegetjük, inkább arról beszélünk: a leckét mindenképpen meg kell oldani. A Bayern fellépése a német autógyár ajándéka a győri embereknek abból az alkalomból, hogy az Audi itteni leányvállalata húszesztendős. Gesztus ez településünk felé, és mi nem elrontani, hanem kiteljesíteni szeretnénk a városlakók örömét.

A szurkolók sem szívják a fogukat?

Ha arra gondol, mit szólnak a győriek az FTC és az MLSZ magatartásához, akkor nyilván nem mondhatok mást, mint hogy nem repesnek a boldogságtól az ETO-drukkerek. De a magam részéről azzal igyekszem csitítani mindenkit, hogy kárpótol bennünket az élet. Talán már szombat este...

Szóba hozta a szövetséget. Az MLSZ arra hivatkozik: csak mindkét fél egyetértésével lehet időpontot módosítani.

Ennek ellentmond, hogy a múlt év szeptemberében, amikor a Videoton az Európa Liga csoportkörének első fordulójában játszott, hivatalos értesítést kaptunk: szombat helyett vasárnap kell pályára lépnünk Fehérváron. Ezt én akkor helyes lépésnek gondoltam, de az is tény, hogy bennünket senki nem kérdezett a terminusváltoztatásról. A csütörtöki Genk–Videoton 3-0 után tehát vasárnap volt a Videoton–Győr, és végül is szép az emlék, hiszen nyertünk 1-0-ra.

Minek tulajdonítja az egymással szöges ellentétben álló döntéseket?

Azokat nem szeretném kommentálni. Annyit viszont megjegyzek: ha az FTC fogadná a Bayern Münchent, mi minden további nélkül hozzájárultunk volna a bajnoki mérkőzés elhalasztásához.

Tudom, hogy az összeállítás az edző dolga, mégis megkérdem: az egymást követő két meccs tekintetében mi a fontossági sorrend?

Ahogyan trénerünket, Pintér Attilát ismerem, a szerinte legerősebb csapatot játszatja a Ferencváros ellen. De van dilemma, az biztos, hiszen nem állunk olyan jól, hogy a Bajnokok Ligája-címvédővel szemben a második sorunkat szerepeltessük...

Pénzügyileg nyilván jobb a helyzet, elvégre a Bayern München igazi díszvendég.

De azzal a feltétellel érkezik, hogy a bevételt részben a győri futball utánpótlására, részben karitatív célokra kell fordítanunk. Persze jól járunk az egyikkel is, és szívesen tesszük a másikat. Minden bizonnyal telt ház lesz vasárnap, a jegyek döntő többsége ugyanis elővételben elkelt.

Mennyibe kerültek a belépők?

A legolcsóbbak nyolcezer, a legdrágábbak tizennyolcezer forintba. Viszont BL-győztes sem szerepelt még Győrött alig néhány hónappal európai diadala után.

Szeretné, ha már vasárnap este lenne?

Igen, de csak akkor, ha tudnám: minden rendben ment a számunkra amilyen nevezetes, olyan izgalmas hétvégén.

A hét végén csúcsforgalom lesz a győri pályán
A hét végén csúcsforgalom lesz a győri pályán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.