Iksz után Kazahsztán

Meglepő döntetlent ért el csupán a magyar férfi vízilabda-válogatott a barcelonai világbajnokságon: az együttes délelőtt, az utolsó csoportmeccsen 9:9-re mérkőzött az ausztrálokkal.

A kvartettmásodik helyéről döntő találkozón mindvégig fej fej mellett haladtak a csapatok, s noha a rivális két napja alaposan megkínlódott a harmatgyenge kínaiakkal, Benedek Tibor együttese ellen derekasan tartotta magát.

Az első negyed után 3:3, a második nyolc percet követően 4:4, a harmadik játékrész végén 7:7 volt az állás, s bár a zárószakasz utolsó másfél percében, 9:9-nél kétszer is létszámfórban játszhatott a magyar garnitúra, újabb gól már nem született, így a második helyet csak jobb gólkülönbségének köszönhetően szerezte meg a sokkal szebb napokat is látott társaság.

Benedek szakvezető ezzel együtt nem elégedetlenkedett, sőt kijelentette: „Összességében azt tudom mondani, hogy jól haladunk előre.” Később kiderült, hogy vasárnap Kazahsztán vár a mieinkre a nyolcaddöntőben: az ázsiaiak tegnap hat góllal kaptak ki az olaszoktól, ám korábban felülmúlták a románokat.

Műugrás. Férfiak. 3 m: 1. Ho Csung (kínai), 2. Kuznyecov (orosz), 3. Castillo (mexikói).

Szinkronúszás. Csapat, szabadgyakorlat: 1. Oroszország, 2. Spanyolország, 3. Ukrajna.

Vízilabda. Férfiak: A csoport: Montenegró–Új-Zéland 23:1, Spanyolország–Görögország (lapzárta után). B csoport: Horvátország–Dél-Afrika 19:0, Egyesült Államok–Kanada 8:7.

A végeredmény: 1. Horvátország 6 pont, 2. Egyesült Államok 4, 3. Kanada 2, 4. Dél-Afrika 0. C csoport: Magyarország–Ausztrália 9:9, Szerbia–Kína 16:9. A végeredmény: 1. Szerbia 6, 2. Magyarország 3 (32:27), 3. Ausztrália 3 (25:26), 4. Kína 0. D csoport: Olaszország–Kazahsztán 12:6, Németország–Románia 9:8. A végeredmény: 1. Olaszország 6, 2. Németország 4, 3. Kazahsztán 2, 4. Románia 0.

Gyárfás Tamás FINA-alelnök lett

A magyar sikerekkel is kecsegtető úszóversenyek még csak holnap kezdődnek, a hazai szövetség azonban már második nagy győzelmét ünnepelhette Barcelonában: a 2021-es vb-rendezés elnyerése után tegnap a Nemzetközi Úszó Szövetség kongresszusán a szervezet öt alelnökének egyikévé választották Gyárfás Tamást, a sportág hazai elöljáróját. A nemzetközi úszóéletben ennél tekintélyesebb pozíciót még senki nem töltött be magyar sportdiplomaták közül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.