Könnyű kínai menü

A női pólóválogatott brazilok elleni kiütéses győzelme után a férficsapat is alaposan elpáholta első ellenfelét a barcelonai világbajnokságon. Benedek Tibor kapitányi vb-premierjén Kína volt a rivális, s a mérkőzés egyoldalúra sikeredett. A magyarok a „félidőben” már 7:2-re vezettek –főleg Szívós Márton volt elemében, három gólt is lőtt –, s végül 13:5-re múlták felül az ázsiai garnitúrát. A neheze persze még – finoman szólva – hátravan: hogy mást ne mondjunk, a mai szünnap után szerdán a szerbek ellen száll vízbe a társaság. A vízilabdatorna első meglepetése is megszületett: a görögök két góllal nyertek a montenegróiak ellen.

A hosszátávúszás versenyei közül tegnap a férfiak 10 kilométeres viadala szerepelt a programban. A mezőnyben ott volt Gyurta Gergely is, de – nem akármilyen viszontagságok után – csaknem huszonhárom másodperccel később ért célba, mint a győztes görög Szpiridon Janniotisz. Ez a teljesítmény a tizennyolcadik helyhez volt elegendő, a fiatal magyar „maratonista” azonban más miatt bosszankodott a parton.

– Már az első körben arcon rúgtak, rögtön az első fordulónál. A másodikban lerúgták a szemüvegemet is, karmoltak, ütöttek, rúgtak, vágtak, nem volt kegyelem – magyarázta. Mit lehet ehhez hozzátenni: remélhetőleg a ma vízbe csobbanó Risztov Évának, London olimpiai bajnokának kevesebb gondja lesz a vetélytársakkal...

Női szinkrontoronyugrásban is akadt magyar résztvevő: a Kormos Gyöngyvér, Reisinger Zsófia páros a tizedik helyen végzett.

HOSSZÚTÁVÚSZÁS. Férfiak.

10 km: 1. Szpiridon Janniotisz (görög) 1:49:11,8, 2. Lurz (német)1:49:14,5, 3. Melluli (tunéziai) 1:49:19,2, …18. Gyurta Gergely 1:49:34,6.

MŰUGRÁS. Férfiak. 1 m: 1. Li Si-hszin (kínai), 2. Kvasa (ukrán), 3. Chavez (mexikói). Nők. Szinkrontoronyugrás: 1. Csen Ruo-lin, Liu Huj-hszia (kínai), 2. Benfeito, Filion (kanadai), 3. Rinong Pamg, Yee Leong (malajziai), ...10. Kormos Gyöngyvér, Reisinger Zsófia.

SZINKRONÚSZÁS. Csapat, kötelező: 1. Oroszország, 2. Spanyolország, 3. Ukrajna.

VÍZILABDA. Férfiak. A csoport: Görögország–Montenegró 6:4, Spanyolország–Új-Zéland (lapzárta után). B csoport: Horvátország–Egyesült Államok 9:7, Kanada–Dél-Afrika 17:11. C csoport:

Magyarország–Kína 13:5, Szerbia–Ausztrália 10:7. D csoport: Olaszország–Románia 10:4, Németország–Kazahsztán 9:8. Nők. A csoport: Spanyolország–Hollandia 14:12 (még nem közölt eredmény).

 

Benedek kapitánynak kellemes vb-premierje volt
Benedek kapitánynak kellemes vb-premierje volt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.