Debrecen, Honvéd: Mint vendég

Az Európa Liga-selejtező mindkét magyar résztvevője vendégként kezdi ma a kvalifikációs szakasz második fordulóját. A Debrecen idei első nemzetközi kupameccsét játssza, mégpedig az Oslótól 47 kilométernyire lévő Drammenben, a Strömsgodset együttesének otthonában (este héttől).

Norvégiában zajlik a bajnokság, és a DVSC-t fogadó gárda – tizenhat forduló után – a második helyen áll, de legutóbbi négy bajnoki mérkőzése közül csak a Tromsö ellenit nyerte meg (3-1), míg a listavezető Rosenborgtól (1-0), továbbá a hatodik helyen álló Haugesundtól (2-1) és a kiesőjelölt Sandnestől (2-1) kikapott. Az északi klubnak magyar labdarúgója is van: a 2004-ben és 2005-ben tíz válogatott mérkőzésen szereplő, azokon egyetlen gólt szerző Kovács Péter.

A Cselik Niksics ellen már bemutatkozó, a futball különös válfaját elővezető montenegróiakat 13-1-es összesítéssel kiejtő Honvéd Újvidéken találkozik a Vojvodinával (20.30), amely az előző évadban bronzérmet nyert a szerb bajnokságban. (A Vijesti című montenegró lap értesülései szerint az

Európai Labdarúgó Szövetség kivizsgálhatja a Honvéd–Cselik visszavágót, annak gyanús eredménye, a 9-0 miatt.) A Honvéd autóbusszal ment a mai mérkőzésre – a DVSC különgéppel kelt útra Debrecenből –, és a mérkőzés után azonnal visszatér Budapestre. Az esélyek? Ezen az alacsony szinten minden megtörténhet, ám a Mladoszt Podgoricánál kedvezőbbnek tetsző partnerre talán csak Andorrában, a Feröer szigeteken, Liechtensteinben, San Marinóban találni. A Videoton mégis kizúgott... Úgyhogy – mint az utóbbi évtizedekben mindig – szerény a remény, de annál kellemesebb lehet a meglepetés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.