A Római-partról a keleti partra

Bejutott a harmadik fordulóba, s az így megszerzett 70 világranglistapont jóvoltából főtáblás szereplési jogot váltott magának az augusztusi US Openre a Duna-parti Római Teniszakadémián zajló 235 ezer dolláros WTA-torna immár egyetlen magyar egyéni résztvevője, a soproni Babos Tímea.

A kora nyári versenyeken balszerencsésen szereplő játékos (a világranglista 115. helyezettje) a budapesti viadalon előbb a szerb Krunics, szerdán pedig a hetedikként kiemelt spanyol Torro-Flor (71.) ellen győzött, s egyaránt a döntő szettben vívta ki a továbbjutást. Ibériai vetélytársával hatalmas csatát vívott; „csípőből tüzelt” mindkét játékos, ám Babos az elveszített első játszma után fordítani tudott, miután a két és fél órás találkozón a negyeddöntőről határozó tiebreakben is helyén volt a szíve: 0:2-ről zsinórban négy pontot szerzett, s ezzel az előnnyel már a meccsnyerésig vitte (1:6, 6:4, 7:6).

Az elődöntőbe jutásért pénteken a harmadik helyen kiemelt Halep (32.) ellen játszik; a román teniszező szerdán Bukta Ágnest múlta felül két szettben, mindössze két játékot veszítve (6:1, 6:1).

Ma délelőtt tizenegy órától négy egyéni nyolcaddöntővel folytatódik a torna, és délután két magyar érdekeltségű páros is programba kerül: a másodikként kiemelt Babos, Rosolska (lengyel) kettős a Klemeschitz, Klepac osztrák, szlovén tandemmel találkozik, majd pályára lép a Bukta, Jani Réka páros is egy grúz, orosz kettőssel szemben. 

 

Babos: A nagy ugrás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.