Tömegsport

Úgy tetszik, nem létezik akkora doppingbotrány, amelynek nyomán a szurkolók kiábrándulnának az országúti kerékpársportból.

Hiába a hét Tour de France-győzelmétől megfosztott Lance Armstrong bukása vagy olyan korábbi klasszisok, mint Jan Ullrich és Laurent Jalabert „pozitív” ügye, a drukkerek rajonganak a francia körversenyért, a részt vevő bringásokért. A legfrissebb adatok szerint többen nézik a vetélkedőt a tévén, mint a múlt évben. Volt olyan szakasz, amelynek közvetítésére hatmillió francia kapcsolt. Nem szólva az utak mellett tülekedő tömegről...

Az érdeklődésre persze jó ok van: a Tour első hete príma versenyt, s Chris Froome-erődemonstrációt hozott. A brit kerekes remeklése korántsem meglepetés, elvégre ő a legfőbb esélyesek egyike, s tavaly úgy lett második, hogy mindvégig csapattársát, Bradley Wigginst kellett segítenie. Már akkor akadt, akik úgy vélte: Froome erősebb volt, és olykor fékeznie kellett, hogy ne hagyja el kollégáját. Ám Froome azt tette, amit a Sky istálló vezetői kértek tőle, s cserébe az idén köré építették a teamet: megkapta a lehetőséget a diadalra.

S most nem látszik olyan vetélytárs, aki képes lenne legyőzni őt. Igaz, Alberto Contador máris kijelentette: a harmadik héten lesz igazán erős, azaz alighanem az utolsó hegyi etapokon támad majd. Froome számára figyelmeztető jel lehet, hogy a vasárnapi résztávon hamar és váratlanul egyedül maradt, csapatának egyetlen tagja sem tudta segíteni a „hegymászásban”. Ennek ellenére sincs sok oka az idegeskedésre. A mezőny e héten főként sík terepen teker majd, azaz várhatóan a „szökevényeké” és a sprintereké lesz a főszerep. Kivételt csupán a szerdai, 33 kilométeres időfutam jelent.

Ha Froome az óra elleni küzdelemben is verhetetlen lesz, mind kisebb esély mutatkozik majd arra, hogy ne ő pezsgőzzön a párizsi célban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.