Zabos Tímea

Az első napi sokkhatás, a tizenkétszeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal meghökkentő kiesése és a szintén ötödikként kiemelt Sara Errani váratlan búcsúja után Wimbledon második napja már nem hozott hasonlóan nagy földmozgásokat, bár néhány utórezgés azért még izgalomban tartotta a teniszvilágot.

Noha igazán nagy ász nem volt a nyitókörös távozók között, a 32-32 kiemelt közül azért a szokásosnál jóval több volt kénytelen fejet hajtani aktuális vetélytársa előtt. Nem jutott a legjobb 64 közé Wawrinka (11.), Tipszarevics (14.), Kohlschreiber (16.), Simon (19.), Querry (21.), Fognini (30.) sem, ahogyan elköszönt Kirilenko (10.), Petrova (13.), Pavljuscsenkova (21.), Lepchenko (26.), Paszek (28.) is.

Közülük külön említést érdemel a jobb sorsra érdemes svájci Wawrinka, aki – honfitársa, Federer árnyékában – még mindig adós a nagy dobással. Ezúttal a volt világelső Hewitt tréfálta meg, már ha tréfának lehet nevezni a kedvtelésből teniszező harminckét esztendős ausztrál meccsnyerését (6:4, 7:5, 6:3). A kenguruk földjéről érkező veterán harcos 2002-ben Londonban nyerte meg pályafutása második (s egyben utolsó) Grand Slam-tornáját, ám még mindig tartja a frontot, s egy-egy kiugró eredménye jelzi: nagyot téved az, aki a rangsorszáma (82.) alapján ítéli meg teljesítményét.

A hölgyekkel kapcsolatban az orosz Kirilenko kiesése a legfőbb téma: az angolok egyenesen világsikerről beszélnek, hiszen a hazaiak nagy reménysége, a tizenkilenc esztendős Laura Robson (65.) győzte le őt. Tavaly ő kapta a WTA-sorozat legtöbbet fejlődő játékosa címet, s Andy Murray társaként olimpiai ezüstérmes volt vegyes párosban.

Babos Tímea (99.), Wimbledon egyetlen főtáblás magyar egyéni résztvevője a világrangsorban éppen előtte álló francia Johansson ellen próbálkozott az előzéssel. Nem sikerült, ráadásul így kívülre került a top 100-on is. Az első játszmát nagy küzdelemben megnyerte, de aztán elveszítette a fonalat (6:4, 1:6, 3:6).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.