Balszerencsés Dániel

Komoly bajba került a júliusi világbajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott: a szerbek elleni, cseljabinszki Világ Liga-döntőben súlyos sérülést szenvedő Varga Dániel szinte biztosan nem lehet ott Barcelonában.

Az együttes kivételes klasszisának – a csapat kapitányának – védekezés közben beakadt az ujjperce az ellenfél egyik játékosának nadrágjába, s a vizsgálat szakításos törést állapított meg. Ma meg is műtik a pólós kezét, s amint azt dr. Gábor Antal, a válogatott orvosa elmondta: három-négy hét rögzítés után a teljes fölépülés hozzávetőleg hat-nyolc hetet vesz igénybe. Noha Varga bízik abban, hogy mégiscsak rendbe jön a vb-ig, Benedek Tibor szövetségi kapitány már arról beszélt, hogy szakmai gondok sokaságát veti föl a játékos kiválása. „Megüresedett a kulcspozíciók egyike, ezért változtatni kell az együttes szerkezetén. Akárhogyan is lesz, Dani pótlására megoldást kell találnunk. Vagy legalább arra a posztra, amelyről átkerül valaki az ő ol dalára...”

Amint az köztudomású, a magyarok vasárnap 12:7-re kikaptak a szerbektől, így ezüstérmet szereztek a Világ Ligában. A világbajnokságon először július 22-én a kínaiakkal mérkőzik a társaság, a két további csoportellenfél Szerbia és Ausztrália lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.