Sok ötös: közepes

Az amerikaiak elleni, nyitónapi hideg zuhany után tegnap megint majdnem befürdött az átalakulóban lévő magyar férfi vízilabda-válogatott a Cseljabinszkban zajló Világ Ligatornán.

Benedek Tibor szakvezető játékosai négygólos hátrányból visszakapaszkodva mentették döntetlenre a meccset Montenegró együttese ellen, a rendes játékidőt követő ötméterespárharcban pedig a győzelmet is kiharcolták.

A rajt előtt a legkeményebb riválisnak tartott, ám kedden a japánokkal szemben – alighanem szégyenükben is – elsüllyedő délszlávok szépen „bekezdtek”: a negyedik percben már 3:0-ra vezettek. Honfitársainknak külön is fájhatott, hogy az első gólt az a Drasko Brguljan lőtte Nagy Viktor hálójába, aki a Vasasban – Nagy közelmúltbeli távozásáig – csapattársa volt a magyar kapusnak.

A folytatásban Vámos Márton ugyan megtörte a góliszonyt, de kisvártatva tovább nőtt a különbség (5:1), így Benedek kapust cserélt: Decker Attila érkezett a háló elé. Ezzel együtt az évszázad eredményének nem mondható 6:3-as állás után következett a harmadik negyed, s noha a fiatal Bedő, valamint Bátori góljával sikerült felzárkózni, magyar szemszögből hamarosan újra mínusz hármat rögzített a tábla az orosz nyárban (6:9).

A hajrában azonban jóvátette addigi vétkeit a társaság: a duda 10:10-nél szólalt meg, így ismét az ötmétereslövésekre maradt a döntés. Hét körön át nem rontott senki, a nyolcadik nekirugaszkodásra viszont a rivális hibázott, úgyhogy az első napi egy pont után most kettő került a magyar válogatott neve mellé.

A csapat, ha így folytatja, ma menthetetlenül hármat szerez. Pedig az „életveszélyes” Japán a soros ellenfél.

A csoport: Magyarország–Montenegró 18:17 (ötméteresekkel), Egyesült Államok–Japán 13:12. B csoport: Szerbia–Oroszország 14:11, Kína–Brazília 18:3.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.