Argentin őrület

Uruguay labdarúgó-válogatottja mentő győzelmet (1-0) aratott Venezuelában a dél-amerikai selejtezőkön, így felzárkózott az ötödik helyre, amely már interkontinentális pótselejtezőt ér.

(Az első négy helyezett egyenes ágon kijut a jövő évi világbajnokságra.) A listavezető argentin csapat – Messi nélkül, a Di Maria, Palacio, Agüero támadótrióval – 1-1-et ért el Ecuador vendégeként. A találkozó különlegessége volt Mascherano kiállítása: a középpályás azért kapott piros lapot, mert megrúgta a hordágyat szállító jármű vezetőjét, amiért az szerinte túl gyorsan hajtott. Az affér a 88. percben történt, és az ecuadori sofőrnek nyilván sürgős volt, hogy minél előbb folytatódjék a játék, hátha nyerni tud a vendéglátó csapat. Annyira persze nem „tépett”, hogy a brutális argentin efféle boszszút álljon rajta...

A forduló eredményei: Kolumbia–Peru 2-0 (gól: Falcao, Gutierrez), Ecuador–Argentína 1-1 (Castillo, illetve Agüero), Venezuela–Uruguay 0-1 (Cavani), Chile–Bolívia 3-1 (Vargas, Alexis Sanchez, Vidal, illetve Moreno). Az állás:

1. Argentína 13 mérkőzés/26 pont, 2. Kolumbia 12/23, 3. Ecuador 12/21 (17-12-es gólkülönbség), 4. Chile 13/21 (21-21), 5. Uruguay 12/16 (18-21), 6. Venezuela 13/16 (10-14), 7. Peru 12/14, 8. Bolívia 13/10, 9. Paraguay 12/8.

A CONCACAF-zóna hatos döntőjébenMexikó csalódást keltő gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán Costa Ricával szemben, így a vendég együttes – amelynek jobb a gólkülönbsége, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott mostani házigazdájánál – változatlanul előtte van. A vesztett pontok tekinte tében Honduras és Panama is jobban áll Mexikónál. A hat csapat közül három egyenes ági vb-résztvevő, a negyedik interkontinentális pótselejtezőt játszik.

A forduló eredményei: Mexikó–Costa Rica 0-0, Honduras–Jamaica 2-0 (Garcia, Espinoza), Egyesült Államok–Panama 2-0 (Altidore, Johnson). Az állás: 1. Egyesült Államok 5 mérkőzés/10 pont, 2. Costa Rica 5/8 (5-3), 3. Mexikó 6/8 (3-2), 4. Honduras 5/7, 5. Panama 5/6, 6. Jamaica 6/2.

Barátságos mérkőzésen: Spanyolország–Írország 2-0 (Soldado, Mata). A találkozót New Yorkban rendezték.

Lionel Messi: újabb trükkök?

Adócsalással vádolják Lionel Messit, a Barcelona argentin futballistáját Spanyolországban. Messi és édesapja – a gyanú szerint – négymillió euróval rövidítette meg a spanyol államot, miután 2007 és 2009 között hamis adóbevallásokat nyújtottak be. Jövedelmének egy részét – állítólag – Belize-ben és Uruguayban bejegyzett cégekhez utalta a világklasszis labdarúgó, aki tagadja az ellene felhozott vádakat. Facebook-oldalán azt írta: minden kötelezettségének eleget tett adótanácsadója útmutatását követve. A szakértő – szerinte – tisztázza majd a helyzetet.

Mint a BBC emlékeztet rá, a vádak nem függetlenek attól, hogy Spanyolországban az utóbbi évben megszigorították az adócsalás elleni fellépést. A bálvány Messi a Barcelonánál évi 16 millió eurót keres, ő a világ legjobban fizetett sportolóinak egyike, emellett több cég úgynevezett reklámarca. Ha bűnösnek találnák, akkor – az EFE spanyol hírügynökség szerint – akár 6 év börtönre és súlyos pénzbüntetésre ítélhetik. (I. E.)

 

Uruguay megmentője: Edinson Cavani
Uruguay megmentője: Edinson Cavani
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.