Töltött káposzta

A „kék” szurkolók felfokozott várakozásának és a futballkommentátorok találgatásainak véget vetve hétfő kora délután a Chelsea „nagy örömmel” jelentette be, hogy négy évre szóló szerződést kötött José Mourinhóval, aki 2004 nyara és 2007 szeptembere között már irányította a futballcsapatot.

A Stamford Bridge-en töltött évei alatt a gárdája kétszer nyerte el a bajnoki címet és a Liga Kupát, egyszer pedig az FA Kupát.

A világ legrosszabbul őrzött titkai közé tartozó kinevezéssel kapcsolatban Ron Gourlay, a Chelsea vezérigazgatója elmondta: a klub meggyőződése szerint az Abramovics-éra második, egyben tizedik szakvezetője képes lesz újabb dicsőségek elérésére. (Maga a karizmatikus „SpecialOne”már a múlt hét végén bejelentette egy spanyol tévéműsorban, hogy a Chelsea trénere lesz, mert – mint említette – „Londonban szeretnek engem az emberek, és az életben ez a legfontosabb”.) Nagy kérdés, Mourinho valóban jó lesz-e felmelegítve, akár a töltött káposzta? A Real Madridnál töltött évei egy korábbi bajnoki cím és egy Király Kupadiadal után keserűen zárultak. A játékosokkal, különösen Cristiano Ronaldóval és Iker Casillasszal megromlott viszonyáról kitűnően tanúskodtak az őt az Osasuna elleni 4-2-es győzelem előtt megörökített felvételek, amelyeken magányosan-szomorkodva állt a játékosalagútban.

Mourinho fizetése várhatóan évi 10-12 millió font lesz (a legmagasabb a Premier Ligában). A legsürgősebb feladata pedig Fernando Torres és David Luiz jövőjének eldöntése: a klub e két labdarúgó eladásából reméli feltölteni a játékosvásárláshoz szükséges keretet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.