Jupp, Jupp, hurrá!

Éjjel fél kettőig mulattak a Bayern München labdarúgói Berlinben, miután a Stuttgart fölött szombat este aratott 3-2-es győzelmükkel elnyerték a német kupát, és véghez vitték a mesterhármast (bajnoki cím, BL-diadal és most az újabb hódítás).

Tizenhárom órával később München belvárosában elindult a triplázó futballistákat szállító nyitott busz, hogy lépésben jusson el a Marienplatzig, ahol vasárnap a mindent megnyerőket köszöntötték. Amikor a „háromkirályok” megjelentek a városháza balkonján, húszezren érezték úgy odalenn, hogy nincs is ennél szebb erkélyjelenet…

Na ja, szerelmesebb a müncheni drukkertábor az ellenállhatatlan Bayern be, mint Rómeó Júliába. Sőt még a klub történetének alighanem legnagyobb alakja, Franz Beckenbauer is azt mondta: „Ennél jobb nincs. Ez az abszolút csúcspont, a mai együttes a Bayern történetének legkiválóbb csapata.” Karl-Heinz Rummenigge hozzátette: „Igaz, ami igaz, efféle triplát még a hetvenes évek legendás garnitúrája sem produkált.” (Viszont egymás után háromszor nyert BEK-et – a szerk.)

Ami biztos: a Neuer – Lahm, Boateng, Van Buyten, Alaba – Robben (Tyimoscsuk, 83.), Thomas Müller, Javi Martinez, Schweinsteiger, Ribery (Shaqiri, 91.) – Gomez (Mandzukic, 62.) összeállítású együttes partihangulatban is győzött, bár majdnem elrontotta a hármas ünnepet, mert 3-0 után az osztrák Harnik kétszer is kihasználta, hogy a felhőtlenül sarkazgató, a labdát az ellenfél ötösén rendszeresen visszapasszolgató Bayern-játékosok hamar juniálisba kezdtek a pázsiton. De csak felzárkózni tudott a Stuttgart, egyenlíteni nem, így Müller tizenegyes góljával és Gomez duplájával beteljesedett a bajor álom.

A futballisták szemében a főhős Jupp Heynckes, a hatvannyolc éves edző, aki most távozik a klubtól, hogy átadja helyét a barcelonai etalonnak, Pep Guardiolának. „Búcsúzni csak nagyon szépen szabad” – szólt hajdanán a sláger, ennél szebben elköszönni pedig egyszerűen lehetetlen. Úgyhogy az „FC Hollywood” futballistái joggal kiáltozták a berlini stadionban azt, amit a müncheni Marienplatzon egybegyűltek is kórusban üvöltöztek: „Még egyszer, mindenki: Jupp, Jupp, Jupp!”

Szombat esti száz

A Barcelona futballcsapata a zárófordulóban 4-1-re legyőzte a Malaga együttesét, ezzel úgy fejezte be a spanyol bajnokságot, hogy éppen száz pontot ért el. A gólkülönbsége 115-40. A vörös-kék gárda 32 győzelmet, 4 döntetlent és 2 vereséget számlál. S noha a BL-elődöntőben a Bayern München meghökkentő differenciával (7-0) ejtette ki a katalán gárdát, a La Liga imponáló adatai azt mutatják: olyan mély krízis azért nincs a Nou Campban…

A végeredmény: 1. Barcelona 100, 2. Real Madrid 85, 3. Atletico Madrid 76. Kiesett a Mallorca, a La Coruna és a Zaragoza.

Heynckes: ez volt a harmadik!
Heynckes: ez volt a harmadik!
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.