Papírformában játszottak

Szerencsésnek mondhatta magát, aki előzetesen úgy döntött, hogy a pénteki játéknapra vált jegyet a teniszelit párizsi díszbemutatóján. A sors úgy hozta, hogy feltorlódtak a mérkőzések, s az eső miatt elmaradt, illetve félbeszakadt találkozók pótlása azzal járt, hogy a nagyágyúk közül tegnap csupán Djokovics hiányzott a pályáról.

A gála többi főszereplője ott tülekedett a szereplésre várók tömegében: Federer (2. kiemelt), Nadal (3.), Ferrer (4.) és Tsonga (6.) meg a nagy lopakodó Monfils is pályára lépett. A nőknél látni lehetett Serena Williams fellépését, s megvillantotta magát a címvédő Sarapova is, aki „letudni” érkezett előző nap már csaknem megnyert partiját. A női esélyesek formájával kapcsolatban aligha lettünk okosabbak: a két klasszis percek alatt végzett.

Jelzi, hogy mennyire elhúztak az üldözőktől: a 26. kiemelt román Cirstea, noha jó spílernek számít a női mezőnyben, Serenától csupán két játékot volt képes elcsenni. Ennyi gémnyerésnek örülhetett a torna egyetlen magyar szereplője, a páros versenyben a kolumbiai Castano oldalán érdekelt Marosi Katalin. Csütörtöki remek előadásukat nem tudták megismételni, s 6:1, 6:1-es vereséggel kullogtak le a pályáról a Kurdjavceva, Rodionova (orosz, ausztrál) egység elleni második fordulós mérkőzésről.

A férfiak korántsem ilyen gyors meccseket játszottak: a versenyrendezők bánatára és a csatára éhes közönség örömére maratoni mérkőzésekkel szaporították a szervezők logisztikai gondjait. A nap rekordját a téli budapesti bemutatón is megcsodált Tipszarevics és a spanyol Verdasco randevúja jelentette: a két játékos négy és fél órán át keresett fogást egymáson, s végül a szerb győzött 7:6, 6:1, 3:6, 5:7, 8:6-ra.

S hogy valóban lehet kétjátszmás hátrányból mérkőzést nyerni, azt az amerikai duellum is bizonyította: Isner, a maratoni meccsek specialistája –az emlékezetes 70:68-as ötödik játszmával zárult wimbledoni mérkőzés hőse – ezúttal nem három napot, hanem csak három óra ötven percet töltött a pályán a honfitárs Harrison legyőzésekor (5:7, 6:7, 6:3, 6:1, 8:6). Hasonlóan fordulatos volt Monfils újabb csatája, melyben nem tudta megismételni a Berdych és a Gulbis elleni bravúrt, s 6:2, 7:6, 2:6, 7:6, 6:2-re kikapott a spanyol Robredótól.

Megkínlódott a továbblépésért a Roland Garros királya: a spanyol Nadal számára a pozsonyi Klizan okozott kellemetlen perceket. Ettől függetlenül Nadal a 4:6 után három 6:3-as szettel behúzta a győzelmet. Az alsó ágon Fededer, Ferrer valamint Tsonga könnyedén lépdel, ám közelít az idő, amikor majd egymás ellen kell játszaniuk...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.