Hova tűnt a dán korona?

Bár a franciák nemzeti ünnepe, a Bastille bevételének évfordulója még bő másfél hónap múlva, július 14-én lesz, hazafias érzelmeket igencsak előhozott a Roland Garros tenisztorna nézőiből a párizsi Grand Slam-viadal szerdája.

A szervezők úgy állították össze a programot, hogy a díszpályákon egymást váltsák a franciák meccsei, s mivel a házigazdák egész sereget küldtek csatába, a külső pályákra is bőven jutott hazai teniszező meg trikolórt lengető drukker.

S noha az esti számvetés nem elsöprő diadalmenetről szólt, az esélyesek továbbjutottak. A régi motorosok közé tartozó Llodra becsülettel küzdött, de kikapott a tizennegyedik helyen kiemelt kanadai Raonictól, s az sem volt elvárható, hogy Mahut kiüsse a nyolcadikként rangsorolt szerb Tipszarevicset, vagy hogy Roger-Vasselin legyőzze a tizenegyedikként jegyzett spanyol Almagrót. Ám a többi francia sikerrel járt: Tsonga (6.), Simon (15.), Paire (24.) Chardy (25.) és Monfils könnyedén nyert, míg Benneteau (30.) óriási erőfeszítések árán győzött 7:6, 7:5, 5:7, 0:6, 6:4-re a német Kamke ellen.

Ennek az ötjátszmás csatának a fáradalmaival kellene majd helytállnia pénteken. Nem egyszerű a feladat, pláne, hogy a háló túlsó oldalán a világrangsor második helyezettje, Roger Federer tűnik majd fel. A svájci extraklasszis szerdán „edzegetett” kicsit az indiai Devvarmannal (6:2, 6:1, 6:1), s a maga csendes módján megünnepelte, hogy immár 56. meccsét zárta győzelemmel a híres párizsi salakon. (Ezzel túlszárnyalta az 1950-es bajnok amerikai John „Budge” Edward Patty mérlegét.) A Roland Garros történetében immár csak az argentin Guillermo Vilas (1977 győztese) és az olasz Nicola Pietrangeli (1959, 1960) jegyez nála több – egyaránt 58 – nyertes mérkőzést. Federer hamarosan az élre állhat...

A volt világelső Caroline Wozniacki kisasszony viszont mind jobban távolodik a topkategóriától: a tizedik helyen kiemelt dán szőkeség még a legjobb 32 közé sem jutott, mert a második fordulóban 7:6, 6:3-ra kikapott Bojana Jovanovszkitól. A harmadik számú szerb teniszező korábban több ízben is Czink Melinda párospartnere volt, ám az egyetlen párizsi magyar főtáblás a gyors egyéni búcsú után a párosban ezúttal nem szerepel. Babos Tímea pedig, aki már a selejtezőkön elbukott egyesben, szerdán a páros főtáblától is gyorsan elköszönt: a luxemburgi Minella társaként három szettben kikapott (7:6, 4:6, 3:6) a tizenharmadikként rangsorolt kínai kettőstől. 

Ilyen volt szőkesége. A vesztes Wozniacki
Ilyen volt szőkesége. A vesztes Wozniacki
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.