Venus: rajt, vég

Felgördült a függöny a Roland Garros tenisztornán, s noha az ínyenceknek kimazsolázott vasárnapi program kínált néhány „húzós” meccset, igazán nagy szenzációnak nem lehettek tanúi az esztendő második Grand Slam-viadalán a nyitónap nézői.

A tizenhétszeres GS-bajnok s most a második helyen kiemelt Federer nyugodt rajtot vett a jövő emberének tartott (az idén a 711. helyről a 166. pozícióba előrerukkolt, sorozatban hét kisebb versenyt nyerő) spanyol Busta ellen, könnyedén ütögetett a negyedik helyen jegyzett Ferrer is. A volt világelső s 32 esztendejével veteránnak számító ausztrál Hewitt öt játszmában maradt alul a francia Simon (15.) elleni meccsen.

A hölgyeknél Puerto Rico ünnepelhetett: a karibi országból érkezett 20 éves Monica Puig miniszenzációt okozva búcsúztatta a kétszeres Roland Garros-elődöntős Nadja Petrovát – a 11. helyen kiemelt orosz 3:6, 7:5, 6:4-es legyőzése mindenképpen bravúr. A nap igazi meglepetése azonban estére maradt: a korábbi világelső, az amerkai Venus Williams 7:6, 6:7, 6:4-re kikapott a fiatalabb Radwanska lánytól, Urszulától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.