Egy gól annyit ér, mint tíz

Ha Szegeden is nyer, ma bajnoki címet ünnepelhet a Veszprém férfi kézilabdacsapata.

A férfi kézilabda-bajnoki első, veszprémi meccsének utolsó hat percében a tizenhét éves Borbély Ádámot küldte a kapuba Carlos Ortega, a hazaiak szakvezetője, s a húzás – annak dacára, hogy a tinédzser pazar produkcióval hálálta meg a bizalmat – szinte mindent elárul a találkozóról.

A vendéglátók tíz góllal vezettek ekkor az „örök” rivális Szeged ellen, s a Tisza-partiak akkor sem tudtak maccson belülre kerülni, amikor véget ért a mérkőzés. Zubai Szabolcs, a vesztes garnitúra beállósa egyenesen szégyennek nevezte a második szakaszban nyújtott teljesítményt, hozzátéve, hogy „a Veszprém éppen azzal a fegyverrel igázott le bennünket, ami ellen készültünk”.

Pedig az odahaza két éve veretlen bakonyi együttes sokáig kínlódott, ám a 16:15-tel zárult első félidőt követően hét perc alatt elhúzott öt góllal, s a lényeget illetően ekkor el is dőlt a randevú: Ugalde, Nagy, Sulic, Terzic és leghátul Fazekas is parádézott, így a házigazda 33:23-as kiütéses győzelme tudatában várhatja a mai újabb fellépést. Hogy az este hét órakor kezdődő szegedi meccs a végjáték lesz-e egyben az egyik fél második sikeréig tartó párharcban, az majd kiderül, mindenesetre a múlt hét végén látottak alapján nehéz elképzelni, hogy szombatra maradjon a döntés.

Igaz, Szegeden mindig bármi megeshet, és Skaliczky László tréner játékosai fogadkoznak is rendesen. Ancsin Gábor, a válogatott ifjú átlövője például biztos benne, hogy más felfogásban lép pályára csapata, „s ha az a szellemesség jellemzi majd a játékot, amit a veszprémi első fél órában nyújtottunk, akkor sikerülhet az egyenlítés”. Mikler Roland kapus máshonnan közelít a reményeket illetően: „Szerencsénk van, hogy a bajnoki döntő kiírása szerint nem számít a gólkülönbség, az, hogy mennyivel kapsz ki egy mérkőzésen. Márpedig a minimális különbségű győzelem lehetősége igenis bennünk van”.

A veszprémiek számára kifejezetten rossz hír, hogy irányítójuk, Chema Rodriguez megsérült szombaton: a spanyol klasszis vesetájéki zúzódásokat szenvedett a meccs elején, így a mai találkozót biztosan ki kell hagynia. Csapattársai ezzel együtt okkal bíznak abban, hogy már Szegeden elbüszkélkedhetnek vele: klubjuk történetének huszonegyedik bajnoki címe az ő nevükhöz fűződik. (B. G.) A döntő még hátralévő programja.

Ma, 19: Szeged–Veszprém (tv: Sportklub, 18.45). Szombat, 12.45 (ha szükséges): Veszprém–Szeged.

Kezeket fel! Gulyás és Terzic ünnepel
Kezeket fel! Gulyás és Terzic ünnepel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.