Amerikai álom

Kiütötték a címvédőt az A csoportos jégkorong-világbajnokság első negyeddöntőjében: az Egyesült Államok csapata 8:3-ra nyert – az NHL rájátszásától búcsúzó Washington Capitals együttesétől érkező Ovecskinnel erősödő – orosz válogatott ellen.

Az európai gárdán az sem segített, hogy 4:1-es amerikai vezetésnél Ilja Brizgalovot Szemjon Varlamov váltotta a kapuban. A tengerentúliak a csere utáni időszakot is megnyerték, így a Helsinkiben rendezett mérkőzésen magabiztosan győztek a favorit ellen.

Meglehet, az már nem is tartozik a meglepetés kategóriájába, hogy Svájc újra győzött: a vb-n szárnyaló alpesi garnitúra – meghökkentő menetelése újabb állomásaként – Csehországot múlta felül 2:1-re. Ugyancsak készülhet az elődöntőre a társházigazdák egyike: a finnek fordulatos meccsen verték Szlovákiát 4:3-ra. A parádésan kezdő északiak háromgólos előnyt szereztek, ám a rivális egyenlített, így a mérkőzés fölöttébb izgalmas végjátékban dőlt el. Aaltonen a záró harmad derekán két remek passz után került ziccerbe, s el is döntötte a meccset. Nem csoda, hogy gólját plexire ugrással ünnepelte...

A Kanada–Svédország találkozó lapzárta után ért véget.

Orosz búcsú
Orosz búcsú
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.