Sao Paulo: Késő bánat?

Előfordulhat, hogy a stadionépítés jelentős csúszása miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elveszi Sao Paulótól a jövő évi világbajnokság hat mérkőzésének rendezési jogát.

A FIFA – többszöri módosítás után – decemberre tűzte ki az Itaquerao aréna átadásának időpontját, ám úgy fest: a létesítmény csak jövő februárra készül el. Jerome Valcke, a nemzetközi szövetség főtitkára most határozottan kijelentette: a szervezet nem tűr további késlekedést, és a jegyértékesítés kezdetéig (augusztus elsejéig) helyszínt változtathat.

Az eredeti tervek szerint a 2014-es vb mérkőzéseinek – Sao Paulón kívül – Belo Horizonte, Brazíliaváros, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro és Salvador ad otthont.
A vb főpróbája, a Konföderációs Kupa harminc nap múlva kezdődik Brazíliában. A tornát hat helyszínen – Brazíliavárosban, Belo Horizontében, Fortalezában, Recifében, Rio de Janeiróban és Salvadorban –rendezik. E városokban az előzetes terminusnál később, de még időben elkészültek a stadionok.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.