A watfordi Zola regénye

A Crystal Palace lesz-e az ellenfele a Watfordnak a Premier Ligába jutásért zajló osztályozók döntőjén, május 27-én, hétfőn a Wembley-stadionban, miután 2-0-ra legyőzte a a Brighton-Hove csapatát. A Watford–Leicester visszavágó viszont biztosan bekerül az angol futball legendáriumába.

Az idegenben elszenvedett 1-0-ás vereség után a Vicarage Roadon a hétperces (!) hosszabbítás lejárta előtt 2-1-es Watford-vezetésre állt a találkozó. Ekkor Cassetti a tizenhatoson belül igazán enyhén belerúgott Knockaertbe, mire Oliver játékvezető – meglepetésre – büntetőt ítélt, ám a gyorsan magához térő Knockaert tizenegyesét Almunia, a Watford kapusa lábbal hárította. Sőt Knockaert második kísérletét is sikerült kivédenie.

A fennmaradó minimális időt kihasználva a Watford felvitte a labdát, és Deeney védhetetlen lövéssel pecsételte meg a Leicester sorsát (3-1). A Vicarage Road közönsége ellepte a pályát, az ünneplő Zola edző pedig a turbulencia közepette a földre pottyant. Deeney viszont felemelkedett, hiszen egy évvel ezelőtt tíz hónapos börtönbüntetésre ítélte a bíróság súlyos testi sértés miatt. Négy hónappal későbbi kiszabadulása után bizonytalannak tetszett a jövője a Watfordnál, ám a klub továbbra is igényt tartott a szolgálataira. A bizalmat az idén húsz góllal hálálta meg. A legutóbbi akár arra is jó lehet, hogy csapata hat év után visszatérhessen a Premiershipbe. Ennek értékét 150 millió fontra becsülik. (R. Hahn Veronika, London)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.