Elszakadt a Vasas-póló

Jókora hátizsákkal csobbantak a Komjádi uszoda medencéjébe tegnap este a Vasas vízilabdázói, hiszen tudták: amennyiben az idegenbeli vereség (13:10) után otthonukban is kikapnak az Eger együttesétől, 2001 óta először fordul elő velük, hogy nem jutnak be a bajnokság döntőjébe. És ki is kaptak.

Az utóbbi fél évtized valamennyi „aranymeccsének” szereposztását ezúttal már az elődöntőben kiosztották maguknak a felek, mivel az alapszakaszban a hevesiek a második, az angyalföldi klub pólósai pedig „csak” a harmadik helyen végeztek, ám az már a múlt hét végi mérkőzésen is látszott: Gerendás György játékosaiban több a tartás, s talán még az elszántság is. Nem volt ez másként a budai visszavágón sem, noha az első negyedben még tartotta magát Földi László szakvezető garnitúrája. Gór-Nagy bombájával az Eger szerzett vezetést, s bár Graham kis híján kettőre növelte az előnyt – lövése nyomán a képzeletbeli gólvonalon táncoló labda úgy döntött, hogy inkább kifelé kacsázik –, a nyitó játékrész 2:2-vel zárult.

Az újabb labdára úszást követően azonban összeroppant a Vasas. Az egyik oldalon (nem az övékén) minden sikerült, a másikon (az övékén) semmi. Igaz, a fiatal egri Salamon góljára Takács emberfórból még válaszolt, a folytatásban a vendégek így is, úgy is megúsztak: Graham pazar keresztbe tempózás nyomán a center pozíciójából lőtte a meccs szépségdíjas gólját, majd jött Bátori és Biros kétszer is, így eldőlni látszott a legfontosabb kérdés (3:7). A Vasas-drukkerek leglelkesebbjei persze még bíztak a feltámadásban, és nem is ok nélkül, mert a „nagyszünet” után Vámos – aki korábban négyszer is a kapufát trafálta telibe – végre jól célzott, mi több, Katonás immár második ötméteresét értékesítette, visszahozva ezzel a reményt a siker kivívására (5:7).

S az utolsó felvonásban akár tovább közelíthettek volna a fővárosiak, ám Szécsi még mindig betonbiztos pont volt az egri kapuban. Kollégájának, Nagy Viktornak a teljesítménye is sokat javult a hajrára, de Biros pazar előkészítése után Seman mutatványával szemben tehetetlen maradt (5:8), s a meccs a lényeget illetően ekkor véget is ért. Angyal még szépített (6:8), de ennek már nem volt jelentősége: az Eger 2:0-ás összesítéssel jutott a döntőbe, amelyet a címvédő, tizennyolcszoros magyar bajnok játékosai majd a lelátóról követhetnek nyomon.

Hogy melyik csapat lesz az egri dobók ellenfele, az már ma kiderülhet: az idegenben – komoly meglepetésre – 11:9-re győztes Szolnok most otthonában fogadja a Szegedet.

Szécsi, az egri várvédő
Szécsi, az egri várvédő
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.