Fél óra munka, fél óra szórakozás

Nem érheti akkora baleset a Ferencváros női kézilabdacsapatát, hogy a népligeti csarnok környékén parkolóhelyhez lehessen jutni, ha az együttes komoly tétmeccset játszik, így aztán mi sem volt természetesebb szerda este, mint hogy a létesítmény környékén tanácstalanul forgolódó autósok szlalomoztak csupa zöldbe meg fehérbe öltözött drukker között.

A színösszeállítást illetően ezúttal tényleg nem erősítette semmiféle kivétel a „szabályt”, tekintve, hogy a hazaiak a szintén zöldfehér Győr alakulata ellen készülődtek sikerrel megvívni a bajnoki döntő második mérkőzését. Gyorsan rögzítsük: minimális eséllyel.

A már említett „baleset” ugyanis megtörtént a párharc múlt hét végi, első meccsén: a győri találkozó 46. percében a kisalföldiek francia légiósa, Tervel csúnyán ütközött az FTC gólzsákjával, Tomorival, utóbbit hosszasan ápolták a pályán, s az átlövő fájdalmas arckifejezése jelezte, hogy nagy a baj. A későbbi diagnózis könyöktörést állapított meg, s ha ezek után valaki azt mondta, a fővárosiakat még az ág is húzza, akkor nem mondott szinte semmit: a kalandos idényben a „fékezett habzással” éppen tegnap visszatérő Zácsikot, valamint a spanyol Penát követően a harmadik kulcsjátékos dőlt ki a sorból Elek Gábor társulatából, így aztán a legkevésbé sem mellékesen BL-döntő előtt álló Győr újabb sikerét (annak nyomán pedig bajnoki címét) még a legelvakultabb ferencvárosi drukkerek is majdnem biztosra vették.

Miután a vendéglátók szurkolói „papírforma” szerint rendesen kifütyülték Tervelt, három percig kellett várni az első gólra, s azt a nyitó fél óra főszereplőinek egyike, Szucsánszki szerezte. Az FTC irányítója azon kevesek közé tartozott a folytatásban, akik nemcsak tüzeltek, de rendszeresen találtak is. Az őrült rohanásban hibát hiba követett, de azt mindenképpen dokumentálni kellett, hogy a hazaiak már-már önkívületben, „méteres” szívvel kézilabdáztak, minek nyomán meglepően jól tartották magukat a vendég sztárkülönítmény ellenében.

Abban, hogy a ferencvárosiak folyamatosan ott lihegtek vetélytársuk nyakán, elévülhetetlen érdemei voltak a kapuban brillírozó, az FTC-ben utolsó mérkőzésén föllépő Pastrovics Melindának, s persze annak is, hogy Löke, Görbicz, Lekics meg a többi klasszis porrá lőtte a kapufát.

Ezzel együtt tizenhét perc elteltével eldőlni látszott a mérkőzés sorsa, de 8:5-ös győri vezetés után is föltápászkodtak a padlóról Kovacsiczék, sőt: 9:8-nál már náluk volt az előny. A szünetet végül is Ambros Martin garnitúrája tölthette egygólos fór tudatában (11:12), úgyhogy izgalmasnak ígérkezett a térfélcsere utáni időszak is.

Nem lett az...

A Győr tempót és formát váltott, az FTC lendülete – és valamelyest szerencséje – is elfogyott, ennek következtében egyetlen csapat maradt a parketten. A 34. percben 17:11-re, a 40.-ben 20:12-re, tíz perccel később pedig 27:14-re vezettek az első találkozón 34:28-ra győztes vendégek, s mit szépítsük, borzalmas „ruhát” mértek a házigazdára (34:19).

Görbicz és társai 2008 óta sorozatban hatodik bajnoki címüket ünnepelték szerdán a Népligetben, de ne legyen semmi kétségünk: az évad befejeztével kizárólag akkor lesznek elégedettek, ha végre sikerül magukhoz ölelniük a BL-trófeát is.

 

Pezsgőfürdenek a boldogságban. Löke és Görbicz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.