FIFA-vizsgálat: Budapest után Bukarest

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi vizsgálatot indított a románok ellen a hollandok elleni amszterdami vb-selejtezőn felmutatott transzparensek egyike miatt.

„Egy rongyégetésért letartóztatnátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikává előlépett etnikai terrorizmusát” – állt a nézőtéren kifüggesztett molinón. A szöveg arra utalt, hogy a CFR Cluj–Rapid Bukarest román bajnoki találkozón a fővárosi szurkolók magyar zászlót égettek.

A román drukkerek magyarellenes megnyilvánulásai miatt a FIFA-hoz és az UEFA-hoz fordult Markó Attila, az RMDSZ parlamenti képviselője, aki arra kérte a két szervezetet, hogy „a legnagyobb szigorral” járjon el az ügyben.

A román lapok most attól tartanak: zárt kapus lehet szeptember 6-án a román–magyar vb-selejtező is, ahogyan nemrégiben nézők nélkül zajlott a két csapat budapesti csoportmérkőzése.

Mircea Sandu, a román szövetség elnöke viszont azt mondta: „Már eljuttattuk Zürichbe az álláspontunkat, abban a reményben, hogy a történteknek nem lesz kihatásuk a magyarok elleni kvalifikációs találkozóra. Nem számítok büntetésre, mert nem volt rasszista inzultus. Magam nem láttam a transzparenst, és az a meccs jegyzőkönyvébe sem került be. A holland, valamint a magyar szövetség, továbbá az ellenőr sem tett említést róla” – nyilatkozta az elöljáró a Gazeta Sporturilor című lapnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.