BL-elődöntő: Németország–Spanyolország

„Elégedettek vagyunk a sorsolással” – mondta Hans-Joachim Watzke, a Dortmund elöljárója azután, hogy kiderült: csapata a Real Madriddal kerül szembe a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőben.

Derűje két okból is érthető: egyrészt a Borussia még annál is nagyobb mázlival jutott túl a legjobb nyolc között a Malagán, mint amilyen szerencsével a Győr női kézilabda-együttese került a BL döntőjébe,másrészt a Dortmundnak ebben az évadban pozitív a mérlege a királyi gárdával szemben. A csoportmérkőzések során otthon 2-1-re nyert, míg Madridban 2-2-t ért el a sárga-fekete csapat, igaz, 2012 előtt nem aratott BL-sikert a fehérekkel szemben. Az 1998-as, egymás elleni elődöntőben még gólt sem szerzett (2-0, 0-0)...

A Bayern München nemcsak edzőt nézett ki magának Barcelonából, hanem ellenfelet is, bár nem biztos, hogy a legjobb négy között épp a Barcelonával akart rivalizálni. Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub örökös tagja – játékosa, majd vezetője – mindenesetre leszögezte: „Teljes a bizalmunk Jupp Heynckesben.” Ez azért különösen figyelemre méltó kijelentés, mert a következő évadban már Pep Guardiola nagymester irányítja a müncheni „FC Hollywoodot”.

Lehet tűnődni: a katalán trénerideál most melyik csapatért szorít?

Bajnokok Ligája

AZ ELŐDÖNTŐ ÁPRILIS 23 24., ILLETVE ÁPRILIS 30. MÁJUS 1. PÁROSÍTÁSA

Bayern München–Barcelona Dortmund–Real Madrid

Európa Liga

AZ ELŐDÖNTŐ ÁPRILIS 25., ILLETVE MÁJUS 2. PÁROSÍTÁSA

Fenerbahcse–Benfica Chelsea–FC Basel

A negyeddöntő csütörtök késő este, lapzártánk után véget ért visszavágóján: Basel–Tottenham 2-2, 11-esekkel 4-1.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.