Hajrá: Dortmund!

Sok izgalmat a visszavágó előtt sem tartogatott a Galatasaray–Real Madrid BL-negyeddöntő, miután a spanyolok 3-0-ra nyerték az első mérkőzést, de Cristiano Ronaldo a 7. percben, finom bokamozdulattal szerzett vezető gólja után tényleg azt hittük, mindenki hátradőlhet az isztambuli stadionban.

A folytatásban a Madrid visszafogta magát, s bár ennek ellenére helyzetek sokaságát dolgozta ki, a térfélcsere után, az 57. percben a hazaiak egyenlítettek: Eboué bombázott a hálóba. Mi több, Sneijder a 71. percben a vezetést is megszerezte a Galatasaraynak, s néhány pillanattal később Drogba pazar sarkazással már kétgólosra növelte az előnyt (3-1). Ennél többre azonban nem tellett a törökök erejéből, sőt: Cristiano Ronaldo még szépített a legvégén (3-2).

Több „izzadságszagot” tartogatott a Malaga föllépése Dortmundban, hiszen a spanyolországi meccs gól nélküli döntetlennel zárult. Nos, a németországi találkozó nem: Joaquin a 25. percben vezetést szerzett az ibériaiaknak, persze a hazai nézők teljes döbbenetére. Negyedóra múltán azonban egyenlített a Dortmund: Götze parádés mozdulata után Lewandowski góljával ismét nyílttá vált a továbbjutás kérdése. Ám a hajrában (82. perc) Eliseu – nyilvánvaló lesgólját követően – azt hittük, bevitte a kegyelemdöfést a Malaga (1-2), csakhogy az elképesztő végjáték a Dortmundé lett: a hosszabbításban előbb Reus, majd Santana is betalált (3-2), így a németek jutottak tovább.

 

Dortmund: micsoda éjszaka volt...
Dortmund: micsoda éjszaka volt...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.