Három után a legjobb négyig?

„Elérkezett az évad legfontosabb szakasza” – hangoztatják a Real Madrid köreiben, és a királyi klub képviselői nyilván nem a spanyol bajnokságra gondolnak, hiszen a ligában tizenhárom pont a fehérek hátránya a Barcelonával szemben. A BL-ben viszont – tizenegy hosszú „nyeretlen” év után –még minden lehet...

Az elődöntős szereplés például már több mint valószínűnek tetszik. A Bernabeu stadionban elért 3-0 után a csodának kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy a Galatasaray kerüljön a legjobb négy közé, noha az isztambuli klub berkeiben azt mondogatják: a török csapat „jobb, mint amilyennek Madridban látszott”.

Ha ez igaz is, nincs három gól különbség az eredeti és a múlt heti „Galata” között... Ráadásul a Real Madrid nem szokott eljátszani ekkora előnyt: az európai kupák történetében ötvennégy alkalommal kezdte háromgólos vezetésről a visszavágót, és negyvenegyszer továbbjutott.

A ma este pályára lépő másik spanyol együttes jóval nehezebb helyzetben van, mint a fővárosi gárda, mivel a Malaga csak gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán a Dortmunddal szemben.

Márpedig a Borussia otthon százszázalékos a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, sőt gólt is csak egyetlenegyet kapott (Ajax 1-0, Real Madrid 2-1, Manchester City 1-0, Sahtyor Donyeck 3-0). Nehezíti a vendégek fellépését, hogy Manuel Pellegrini malagai edzőnek meghalt az édesapja, s a gyászoló tréner hazautazott Chilébe.

A vendéglátók optimisták, de realitásérzékükre vall, hogy nem mulasztják el megemlíteni: az első mérkőzés 0-0-ja a Borussia szempontjából is kockázatos eredmény. Mint mondják, még 1-0-nál is vigyázni kell, különben...

S egyelőre hol az az 1-0?

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Kedd

Galatasaray–Real Madrid 0-3

(tv: Sport1, 20)

Dortmund–Malaga 0-0

(Digisport1, 20.15) Szerda

Barcelona–PSG 2-2

(Digisport1, 20)

Juventus–Bayern München 0-2

(Digisport2, 20.40)

Cristiano Ronaldo és a Madrid már az első meccsen lenyomta a Galatasarayt
Real Madrid's Cristiano Ronaldo disputes a ball over Galatasaray's Semih Kaya during Champions League quarter-final, first leg soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid April 3, 2013. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER TPX IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.