Nincs rés a spanyol falon

Nem sokáig váratta a Bernabeu stadion közönségét a Real Madrid a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén: a 9. percben – igazán látványos akció végén – Özil pazar passzal ugratta ki Cristiano Ronaldót, és a portugál elegáns mozdulattal emelt a Galatasaray hálójába.

Bár nem sokkal később a törökök klasszisa, Drogba előtt adódott nagy ziccer, s a vendégcsapat a folytatásban sem játszott alárendelt szerepet (sőt: ha a norvég játékvezető éberebb, akár büntetőt is lőhetett volna), a 29. percben növelték előnyüket a spanyolok: ezúttal Benzema iratkozott föl a góllistára azt követően, hogy Essientől mesteri labdát kapott a tizenhatoson belül (2-0).

A térfélcsere után 28 perccel végképp eldőlt a mérkőzés – és alighanem a továbbjutás – sorsa: egy a kapu előterébe lőtt szabadrúgás nyomán a csereként beállt Higuain nyolc méterről fejelt a gólvonal mögé (3-0).

A másik spanyolországi helyszínen, Malagában kevésbé telt eseménydúsan az idő. A helyi együttes és a Dortmund találkozója álmosan kezdődött, de aztán belelendültek a csapatok, s bár gól nem született az első félidőben, azért azok sem szórakoztak rosszul, akik ezt a meccset választották. A németek helyzetek sorát puskázták el a fordulás után is, ám a Malaga is vezetést szerezhetett volna: Weidenfeller kapus előbb Isco, majd Toulalan lövését hárította. A kapukat azonban egyik oldalon sem sikerült bevenni, így ha a Malaga nem is lehet felhőtlenül boldog a visszavágó előtt, a spanyolok összességében elmondhatják magukról: csapataik védelmei hibátlanul produkáltak ezen a szerdán.

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Real Madrid–Galatasaray 3-0

Malaga–Dortmund 0-0

Bayern München–Juventus 2-0

PSG–Barcelona 2-2

 

Gólszerzők egymás közt: Cristiano Ronaldo és Benzema. Aztán jött még Higuain is...
Gólszerzők egymás közt: Cristiano Ronaldo és Benzema. Aztán jött még Higuain is...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.