Illusztris vendég

Csoportrangadót rendeznek csütörtök este fél kilenctől Veszprémben a férfi kézilabda Eb-selejtezők harmadik fordulójában: a magyar válogatott Horvátország együttesét fogadja.

A kvartettben – amelyből az első két helyezett jut el a jövő évi, dániai kontinenstornára – mindkét csapat százszázalékos: Mocsai Lajos szövetségi kapitány társulata a letteket idehaza hét, míg a szlovákokat idegenben négy góllal múlta felül, s a déli szomszéd is megnyerte mindkét találkozóját a négyes másik két alakulatával szemben.

Különösebb tétje tehát nincs a meccsnek, presztízse annál inkább: a horvátoké a világ legerősebb garnitúráinak egyike, s a vendégek esetleges legyőzése komoly önbizalommal vértezhetné fel Császárt és a többieket. Pláne, hogy legutóbb öt éve sikerült fölülmúlni a vetélytársat. Az elmúlt időszak egymás elleni mérkőzésein egyetlen döntetlen született (a tavalyi Eb középdöntőjében 24:24), a londoni olimpián (26:19), majd a játékok bronzmeccsén (33:26), továbbá a januári, spanyolországi világbajnokságon is Duvnjakék ünnepelhettek (30:21).

A vendégek keretéből a korábbi vagy mostani alapemberek közül hiányzik Balic, Cupic és Strlek, a túloldalon pedig Lékai és Krivokapics nem léphet pályára (sérülés miatt), ráadásul Putics szereplése is kétséges. Ugyanakkor ott lesz a magyar csapatban a védelem oszlopa, a vb-t kihagyó Ilyés, s a balszélen Törő is.

A felek egyébként alaposan megismerhetik egymást az elkövetkező napokban, hiszen a veszprémi randevú után, szombat este fél héttől már a visszavágót is megrendezik Zágrábban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.