Jól szedték a lepattanót

Nem sok ideje volt a párizsi közönségnek arra, hogy David Beckham váratlan kezdőcsapatba állítását elemezze, mert a hazai együttes hamar támadásba lendült a Barcelona elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén.

A PSG – Lavezzi remek mutatványa után – már az ötödik percben vezetést szerezhetett volna, ám a kapufa kisegítette a tehetetlen Valdest. Az Ibrahimovic és Lucas Moura vezényelte vendéglátók adtak munkát a katalán kapusnak, aki többször is bravúrral védett. Aztán jött Lionel Messi, s az addig nem túl fantáziagazdag játékot bemutató Barcelona gólt szerzett: Daniel Alves varázslatos átadással lepte meg argentin kollégáját, aki kihasználta a ziccert (0-1).

Akkor még nem sejtette, hogy csupán pár percet tölthet már a pályán, ám a szünet előtt megsérült; a második játékrészre Fabregas foglalta el a helyét. Ha nem is ezért, de a PSG egyenlített: Thiago Silva fejelt a kapufára, a lepattanót pedig a lesről rajtoló Ibrahimovic küldte a hálóba (1-1).

A hajrában Xavi a Sirigu szabálytalansága miatt megítélt tizenegyest értékesítette (1-2), a hosszabbítás utolsó pillanataiban azonban Matuidi megpattanó lövése utat talált Valdes kapujába, így a meccs döntetlennel zárult (2-2).

A Barcelona így is kedvező helyzetből várhatja a visszavágót, miként a Bayern München is. A németek számára tökéletesen kezdődött a Juventus elleni találkozó. A bajor garnitúra már az első percben vezetést szerzett: Alaba nem túl veszedelmesnek tetsző lövést küldött Buffon kapujára, ám a labda megpattant Vidal lábán, s az elmozduló olasz kapus már nem tudott korrigálni (1-0). A második félidőben újra egy távoli próbálkozás tréfálta meg a kapust, aki védte Luiz Gustavo próbálkozását, ám a labdát a lesgyanús helyzetből induló Mandzukic elé ütötte, aki középre, Thomas Müller pedig a kapuba passzolt (2-0), így a hazai együttes kétgólos sikert ünnepelhetett. (Munkatársunktól)

Francia kulcs

Francois Hollande, Franciaország elnöke betartja választási ígéretét: megsarcolja a „szupergazdagokat”. Az évi egymillió eurónál többet kereső munkavállalókat foglalkoztató cégeknek hetvenöt százalékos extra adót kell átutalniuk a fizetések után. A kormány tagjainak egyike leszögezte: az intézkedés a futballklubokat is érinti. Frederic Thiriez, a francia profi klubokat tömörítő szervezet elnöke így kommentálta a hírt: „Megfojtják a ligát, Franciaország elveszíti legjobb játékosait, a csapatok pedig nem lesznek versenyképesek Európában.” Az biztos: Zlatan Ibrahimovicot és kollégáit nem „dobja fel” a döntés, bár fizetniük – elvben – nem nekik kell.

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Bayern München–Juventus    2-0

PSG–Barcelona                       2-2

Ma

Real Madrid–Galatasaray (Digisport1, 20)

Malaga–Dortmund (Digisport2, 20.40)

A párharc eredménye: döntetlen. A barcelonai Daniel Alves és a párizsi Ibrahimovic
A párharc eredménye: döntetlen. A barcelonai Daniel Alves és a párizsi Ibrahimovic
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.