Hazai vizeken - Janics már Győrben

„Jó csapatban, itthon vagyok” –mondta kedden Douchev-Janics Natasa (képünkön) Győrben, miután a helyi vízisport-egyesület kajak-kenu szakosztályának versenyzőjeként hajóba ült.

A háromszoros olimpiai bajnok sportoló belátta: hibázott, amikor elindult Szerbia felé. Azért döntött akkor a távozás mellett, mert a férje nem érezte jól magát Magyarországon.Megérti, ha a szurkolók közül nem mindenki öleli a keblére, noha Szegeden és Győrben is barátságosan fogadták. A nemrég befejeződött portugáliai edzőtábort követően egyáltalán nem elégedetlen önmagával, bár úgy érzi, van még mit javítani a teljesítményén.

Az új klubjában tehát már bemutatkozott, igaz, hivatalos szerződése egyelőre nincs: a szövegen dolgoznak a jogászok, ám Kadler Gusztáv szakosztályvezető szerint a papír csak formalitás. Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok klasszisnak is csupán egy amatőr megállapodása van az egylettel, de ez nem okoz semmi problémát a két fél kapcsolatában.

Douchev-Janics Natasa új edzője egyébként a harmincnégy esztendős Tokár Krisztián lesz. Andrian Douchev, a bajnoknő férje tanácsadóként segíti a felkészülést.

Megkérdeztem Kadlert Janics Győrbe kerülésének körülményeiről. Az elöljáró úgy fogalmazott: ez egy egyszerű történet. Azt mesélte, hogy a sógorával kávézott, amikor felhívta őt Janics, s elmondta, hogy a kajakkenu egyik fellegvárában, Győrben szeretné folytatni a pályafutását. Mivel a Magyar Kajak-kenu Szövetség kinyilvánította, hogy a sportolót nem engedi el a szomszédos ország válogatottjába, a hazai szekciónak kötelessége megfelelő körülményeket biztosítania a versenyzőnek. Kadlernek ezért sem volt kérdés, hogy támogatja az általa sokra tartott Janics szerződtetését. A sportági szervezet és Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is helyeselte az elképzelést, így aztán hamar eldőlt: Janics Natasa ezentúl a győriek mezében lapátol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.