Piturca és az „ágyútöltelék”

„Ágyútöltelék” – így azonosította a Gazeta Sporturilor című bukaresti újság a román válogatottat, amely Hollandiában 4-0-ás vereséget szenvedett a keddi világbajnoki selejtezőn.

A lap arról számolt be, hogy mind többen vélik úgy: le kell váltani Victor Piturca szövetségi kapitányt. Nem csupán a vendégdrukkerek tüntettek az amszterdami stadionban a szakvezető ellen, Dumitru Dragomir, a hivatásos labdarúgóliga elnöke is leszögezte: a tréner már „nem jelent megoldást” a kispadon. A Pro Sport vonatkozó cikkeinek egyike azt az árulkodó címet kapta: A reakció nélküli válogatott és a válaszok nélküli szövetségi kapitány.

Hasonló bírálatokra még tévedésből sem kell számítania a világbajnok spanyol csapatnak, amely fontos mérkőzést nyert meg a francia együttes ellen Párizsban. A korábbi váratlan pontvesztések azzal fenyegették az elit alakulatot, hogy pótselejtezőre kényszerül, ám a Pedro góljával megszerzett három pontnak köszönhetően csoportja élére állt, s ha többet nem hibázik a sorozatban, közvetlenül jut ki a brazíliai tornára.

Erre jó esélye mutatkozik Montenegrónak is: a garnitúra vezeti hatosát, miután hazai pályán döntetlent játszott Angliával. Bár Londonban még föl kell lépnie, akár pótvizsga nélkül is kvalifikálhatja magát a csúcsvetélkedőre.

Ez viszont már nem lesz könnyű az uruguayi gárdának: a számos klasszist felvonultató vb-bronzérmes ezúttal Chilében kapott ki, s a dél-amerikai csoport hatodik helyén áll. A mezőnyt Argentína vezeti, amely egy pontot szerzett La Pazban, a tengerszint felett 3650 méterrel játszott a Bolívia elleni találkozón. Messi, a vendégek ideálja meg is jegyezte: „Szörnyű ilyen körülmények között futballozni, úgyhogy értékeljük a megszerzett pontot.”

Eredmények a dél-amerikai csoportban: Chile–Uruguay 2-0 (gól: Paredes, Vargas), Venezuela–Kolumbia 1-0 (gól: Rondon), Ecuador–Paraguay 4-1 (gól: Montero 2, Caicedo, Benitez, illetve Caballero), Bolívia–Argentína 1-1 (gól: Martins, illetve Banega). Az állás: 1. Argentína 24 pont/11 mérkőzés, 2. Ecuador 20/10, 3. Kolumbia 19/10, 4. Chile 15/11 (16-19), 5. Venezuela 15/11 (9-12), 6. Uruguay 13/11, 7. Peru 11/10, 8. Bolívia 9/11, 9. Paraguay 8/11.

Kassai kerettag

Kassai Viktor is bekerült abba a keretbe, amelynek tagjaiból kikerülnek a jövő évi brazíliai labdarúgó-vb-n közreműködő játékvezetők. Európából 19, Dél-Amerikából 10, Ázsiából, Afrikából, valamint Észak- és Közép-Amerikából, illetve a karibi térségből 7-7, míg Óceániából 2 bírót választottak ki előzetesen.

Spanyol–francia barátság: az ibériaiak gólszerzője, Pedro és Lloris kapus sajátos kézfogója
Spanyol–francia barátság: az ibériaiak gólszerzője, Pedro és Lloris kapus sajátos kézfogója
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.