Tele a kosár

„Valóban sportváros Miami?” – teszi fel a kérdést a településen székelő Herald című lap. A vonatkozó cikkben hosszasan elemzik a helyi profi klubok helyzetét, s működését. A jegyforgalmazó cégek egyikének vezetője a kosáregyüttes kapcsán azt mondja: „Miami egyedi. Ha a csapat jól szerepel, a rajongók többet költenek, mint bárki más. Többet, mint New York-i és Los Angeles-i társaik. Tehát van pénz, de itt csak a győzteseket szeretik.”

Ha így van, a drukkerek aktuális favoritja a Heat. A – többek között –LeBron James fémjelezte NBA-gárda a minap a Charlotte Bobcats ellen nyert 109:77-re, és sorozatban huszonhatodik mérkőzésén győzött. A különös széria legutóbbi epizódját a helyszínen tekintette meg a teniszező Novak Djokovics, az ökölvívó Vlagyimir Klicsko és a golfzseni Rory McIlroy. Ha ők egyszerre voltak a nézőtéren, el lehet képzelni, kik voltak a pályán...

LeBron James ugyanis csak az emblémák egyike: méltó társa Dwyane Wade, s az ugyancsak extraklasszis Chris Bosh. A garnitúra erejét jelzi, hogy az észak-amerikai kosárlabdaliga történetében csupán az 1971–1972-es évadban fellépő, Wilt Chamberlaint, Jerry Westet és Gail Goodrichot felvonultató Los Angeles Lakers produkált hosszabb győzelmi sorozatot: harminchárom egymást követő meccsét nyerte meg.

A Miami most ezt a rekordot próbálja megdönteni, de ha nem sikerül a küldetés, a bajnokság címvédője a maga részéről akkor is felelt arra a felvetésre: sportváros-e Miami?

Ennél látványosabb igent aligha mondhatott.

LeBron James, a levegő ura
LeBron James, a levegő ura
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.