Rapid levél

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos levélben fordult a román szövetséghez a CFR Cluj–Rapid Bukarest bajnoki mérkőzésen (0-0) történt szélsőséges szurkolói megnyilvánulások kapcsán. (A találkozót hétfő este rendezték, mert egyik csapat sem delegál játékost a román válogatottba.)

„Sajtóinformációk alapján – írta az MLSZ – a kolozsvári találkozón a vendégdrukkerek egy csoportja a magyarokat gyalázó rigmusok skandálásával és egy magyar zászló elégetésével hergelte a hazai közönséget; az utóbbiról felvétel készült.” A magyar szövetség tájékoztatást kért a fegyelmi jogkör gyakorlójától arról, hogy a történtek kapcsán indult-e fegyelmi eljárás, és ha igen, az milyen eredménnyel zárult, követte-e bármilyen felelősségre vonás?

Az MLSZ álláspontja szerint „egymás kölcsönös tisztelete a sport egyik alapértéke, ezért az ilyen nemkívánatos, a nemzeti érzékenységet sértő incidensek – legyenek azok bármely oldalról – súlyosan sértik a fair play szellemét. Az ehhez hasonló cselekmények száműzése a stadionokból – összhangban az UEFA és a FIFA irányelveivel – közös érdek és feladat.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.