Háton nyert rangadó

„A felületes Bayern ajándékba kapta a győzelmet” – jelentette a Münchner Merkur című lap online kiadása, és a magyar viszonyok tálalásához edződött ember elgondolkodott azon, hogy jobb helyeken semmit sem ünnepelnek, amikor nincs mit, másképpen: nem néznek mindenkit hülyének.

A listavezető bajor együttes – önmagához képest – bizony szerény teljesítményt nyújtott Leverkusenben, kiváltképp a bajnoki találkozó második félidejében, és nyernie csak azért sikerült, mert Schweinsteiger oldalról beívelt szabadrúgása a Bayer- védő Wollscheid hátáról valószerűtlenül a hálóba pattant a nyolcvanhetedik percben (1-2).

Azért azt érdemes megemlíteni, hogy a müncheni futballcsapat Lahm, Thomas Müller, Kroos, Ribery és Mandzukic nélkül állt ki, igaz, a kezdő tizenegy (Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Robben, Javi Martinez, Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Shaqiri – Gomez) összetétele így sem mutatott rosszul. Még jobban fest Bayern-szempontból a tabella: a Bundesliga FC Hollywoodja húsz pont előnnyel vezet, és mérlege vendégként talán még ennél is imponálóbb: 13 mérkőzés, 12 győzelem, 1 döntetlen, 30-2-es gólkülönbség.

Ezt tessék überelni!

Szombaton Rolfes lehetett büszke arra a bravúrra, hogy házigazdaként gólt ért el az éllovassal szemben, még ha csak két méterről kellett is a hálóba segítenie Boenisch fejjel megcsúsztatott labdáját. A Leverkusen ezzel a megmozdulással egyenlített a hetvenötödik percben, miután az első félidő hajrájában Gomez tőle ritkán látható attrakcióval szerzett vezetést. A csatár előbb finoman átemelt Carvajal fölött, majd kicselezte Boenischt, aztán tizenkét méteres, pontos, jobb sarkos lövéssel zárta a ragyogó szólót.

Az alakítás a stadiont megtöltő 32 010-es nézősereg túlnyomó hazai többségét is elismerésre késztette, Schweinsteiger viszont magyarázkodott a szerencsés diadal után: „Leverkusenben sohasem könnyű...”

Münchenben sem az. Ha arra gondolunk, hogy a Bayern a múlt évben BL-döntőt vívott, az idén is a nyolc között van az első számú európai klubtornán, sőt akár triplázhat is – azaz elhódíthatja a Bajnokok Ligája serlegét, valamint a német kupát, miközben már aranyérmesnek tekinthető az általa leiskolázott Bundesligában –, akkor tűnődnünk kell Jupp Heynckes sorsán, mert a jelek arra vallanak: a bajor „Amerikában” még ez sem elég. Nagy számok ide vagy oda, a nyáron jön, ugyebár, Pep Guardiola...

További eredmények: Dortmund–Freiburg 5-1, Nürnberg–Schalke 3-0, Frankfurt–Stuttgart 1-2. Az élmezőny: 1. Bayern München 69 pont, 2. Dortmund 49, 3. Leverkusen 45.

És Gomez lő!
És Gomez lő!
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.