Veszélyes április

Egyetlen párharc lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, amelyben két korábbi győztes találkozik. A sláger tehát a Bayern München–Juventus, már csak azért is, mert mindkét együttes fölényesen vezet országa bajnokságában. (Habár ez a szintén egymással találkozó PSG-re és a Barcelonára is igaz, a párizsiak esetében a „fölényesen” nélkül.)

Az odahaza egyaránt a második helyen álló Real Madrid és Dortmund lemaradt, mint a borravaló, míg a Galatasaray első, a Malaga negyedik. Amüncheni és a torinói együttes eddig három alkalommal – hat csoportmérkőzésen – futott össze a BL-ben, és háromszor a Juve, kétszer a Bayern nyert, egy meccs pedig 0-0-lal zárult. A mindmáig utolsó találkozó keltette a legnagyobb feltűnést: a bajor gárda 2009 őszén 4-1-re győzött vendégként.

Ám a német klub vezetőit tegnap hiába kezdték erről ameccsről faggatni, az elöljárók mindegyike kapásból azt válaszolta: annak a különleges diadalnak két és fél éve, az akkori eredmény semmilyen következtetésre nem nyújt lehetőséget. Ahogyan az egymás elleni mérleg kiegyensúlyozottsága sem…

Jól jártak a legjobb nyolc mezőnyét egyelőre uraló spanyolok, hiszen három képviselőjük elkerülte egymást, sőt a Real Madrid igazán kellemes sorsolást kapott. (Az isztambuli „Galata” ugyan korántsem gyenge, de ha nem jutna tovább a „királyi gárda”, az számára nagy blamázs lenne…)

A Barcelonának már sokkal inkább vigyáznia kell a szépen megerősített PSG-vel, de azért esélyesebb francia – hovatovább „dél-amerikai” – vetélytársánál, míg a BL-újonc Malagát, bármilyen kiválóan szerepel is, sokan hajlamosak elparentálni a Dortmund kihívójaként. Pedig a Borussia kupastatisztikája a spanyol csapatok ellenében: 5 győzelem, 6 döntetlen, 7 vereség, és nem mindig a Barcelona vagy a Real Madrid volt az ellenfél… Igaz, az őszi csoportmérkőzéseken jól ment a madridi fehérekkel szemben: otthon 2-1, idegenben 2-2. Ami biztos: Spanyolországban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Törökországban érdemes a Bajnokok Ligájával foglalkozni. Angliában már nem. Tizenhét éve először egyetlen brit csapat sincs a legjobb nyolc között, azaz a Premier League elnevezés (a „vigaszágon”, vagyis az EL-ben tapasztalható dominancia ellenére) jelenleg semmi másra, csak a szigetországra vonatkozik…

BAJNOKOK LIGÁJA

A NEGYEDDÖNTŐ ÁPRILIS 2 3., ILLETVE 8 9. PÁROSÍTÁSA

Malaga–Dortmund

Real Madrid–Galatasaray

PSG–Barcelona

Bayern München–Juventus

EURÓPA LIGA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Rubin Kazany–Levante 0-0 2-0

Zenit Szentpétervár–Basel 0-2 1-0

Internazionale– Tottenham 0-3 4-1

Lazio–Stuttgart 2-0 3-1

Bordeaux–Benfica 0-1 2-3

Fenerbahcse–Viktoria Plzen 1-0 1-1

Newcastle–Anzsi Mahacskala 0-0 1-0

Chelsea–Steaua 0-1 3-1

A NEGYEDDÖNTŐ ÁPRILIS 4., ILLETVE 11. PÁROSÍTÁSA

Chelsea–Rubin Kazany

Tottenham–Basel

Fenerbahcse–Lazio

Benfica–Newcastle

A tegnapi nyoni sorsoláson Patrick Kluivert kezében a Chelsea. A BL-címvédő az EL-ben…
A tegnapi nyoni sorsoláson Patrick Kluivert kezében a Chelsea. A BL-címvédő az EL-ben…
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.