Csak majdnem szenzáció

Szinte kilátástalan helyzetben érkezett Münchenbe az Arsenal azt követően, hogy hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a bajor együttestől a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, londoni mérkőzésén.

Ehhez képest a visszavágón álomszerűen kezdett Arsene Wenger társulata: a 3. percben egy igazán tetszetős támadás végén Walcott jobbról középre lőtt labdáját Giroud közelről a hálóba bombázta (0-1).

A Bundesligát húszpontos előnnyel vezető Bayern bombaformát mutatott az utóbbi időben, így hideg zuhanyként hatott az angolok gyors vezetése, s a házigazda a folytatásban sem remekelt. Noha az első félidő további részében a hazaiak előtt adódott több helyzet, a szünetig nem változott az állás.

A megszokottnál enerváltabbaknak tetsző németek a térfélcsere után is irányították a játékot, s bár néhány ígéretes lehetőségig eljutottak, annál tovább nem. Sőt: a 79. percben Gervinho növelhette volna az Arsenal előnyét. De ami neki nem sikerült, az sikerült Koscielnynek: négy perccel a vége előtt egy jobbról belőtt szögletet precízen fejelt a kapuba (0-2).

A szenzáció ezzel együtt elmaradt, s noha aligha gondolta bárki is, hogy a Bayern csak több idegenben szerzett góljának köszönhetően lép tovább, ez nem vigasz a londoniaknak: tizenhét év után először nincs angol csapat a BL nyolc legjobbja között.

A másik találkozón a Malaga – Isco és Santa Cruz góljával – 2-0-ra legyőzte a Portót, s mivel a portugálok az első meccsen csak 1-0-ra nyertek, a spanyolok várhatják a pénteki sorsolást.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Bayern München –Arsenal 3-1 0-2

Malaga–Porto 0-1 2-0

Barcelona–Milan 0-2 4-0

Schalke–Galatasaray 1-1 2-3

EURÓPA LIGA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Ma Internazionale–Tottenham 0-3 (Digisport1, 18.45)

Newcastle–Anzsi 0-0 (Digisport1, 21)

Zenit–Basel 0-2 (Digisport2, 17.55)

Bordeaux–Benfi 0-1 (Digisport2, 21)

Chelsea–Steaua 0-1 (Story4, 20.55)

Rubin Kazany–Levante 0-0

Fenerbahcse–Plzen 1-0

Lazio–Stuttgart2-0

 

Az Arsenal megtornáztatta a Bayernt, de nem eléggé
Az Arsenal megtornáztatta a Bayernt, de nem eléggé
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.