Katalán gálacsapat

Parádésan kezdte a Barcelona futballcsapata a Milan elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját: csupán öt perc telt el a találkozóból, amikor Lionel Messi megszerezte a vezetést a katalán együttesnek (1-0).

Az olaszországi mérkőzésen 2-0-ás vereséget szenvedő gárda föltűnő fölényben játszott, s még a félidő lefújása előtt megduplázta az előnyét: újra Messi volt eredményes (2-0). Az itáliaiak addigra óriási lépést tehettek volna a továbbjutás felé: Mascherano hibája után Niang egyedül vezethette Valdesre a labdát, ám a kapufát találta el...

A fordulás után nem változott a játék képe, így csöppet sem volt meglepő, hogy Villa – Xavi príma átadása után – Abbiati kapujába lőtt (3-0). A mind zavarodottabb olasz együttes képtelen volt feltartóztatni a „gálaformában” futballozó katalán ellenfelét, amely a hajrában – a mintaszerű ellentámadás végén beköszönő – Jordi Alba góljával biztosította be a továbbjutását (4-0).

A Schalke–Galatasaray párharc után a törökök ünnepelhettek: a vendégek 3-2-re nyertek idegenben (gól: Hamit Altintop, Burak Yilmaz, Umut Bulut, illetve Neustädter, Bastos), és 4-3-as összesítéssel bejutottak a negyeddöntőbe.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Barcelona –Milan                    0-2       4-0

Schalke–Galatasaray              1-1       2-3

Ma

Bayern München–Arsenal      3-1

(Digisport1, 20.15)

Malaga–Porto                          0-1

(Digisport2, 20.40)

Fesztiválhangulatban: barcelonai gólöröm
Fesztiválhangulatban: barcelonai gólöröm
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.