Képernyők kora, nagy urak sora

Fölöttébb erős lehet a mezőny, ha egy sportszemélyiségeket rangsoroló listán Michael Jordan kosárlabda-fenomén az ötvenedik. Igaz, ezúttal nem a pályán mutatott teljesítmény alapján készült a lajstrom: a Sports Illustrated című lap a sportipar félszáz legbefolyásosabb szereplőjét vette sorra.

Jordant a Charlotte Bobcats tulajdonosaként jegyzik a listán, melynek élén Roger Goodell, az amerikaifutball-liga és David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság elöljárója áll. Természetesen a csúcsbiznisz képviselői viszik a pálmát: a ligavezérek mögött a sportszergyártó vállalatok potentátjai, a klubtulajdonosok, valamint a médiacégek vezérei sorakoznak.

Érdekesség, hogy a politikusok sem maradtak ki az elitből. Az, hogy Barack Obama neve föltűnik, nem hökkent meg senkit, mert legalábbis bonyolult feladat olyan befolyással kapcsolatos összeállítást készíteni, amelyben az amerikai elnök a „futottak még” kategóriába tartozik. Ám Manszur sejk megjelenése akár egy új korszak kezdetét is előrevetítheti. A Manchester City futballcsapatának tulajdonosa, az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnök-helyettese az olajpénzből származó bevételekből költekező, az üzleti racionalitással nem vesződő résztvevő mintaképe.

Az európai sportdiplomaták közül Jacques Rogge NOB-elnök a nyolcadik, Joseph Blatter, a FIFA első embere a tizenhatodik. Az előbbit – a többi közt – John Skipper ESPN-főnök, az utóbbit Eric Shanks, a Fox Sports direktora előzi meg.

Ilyen a képernyők kora.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.