Királyi mesterhármas

Hat perc alatt elrendezte a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját a Dortmund. Ez nem jelenti azt, hogy a Borussia az első hat percben eldöntötte a meccset, ám az után – fél óra múltán –, hogy Felipe Santana ragyogó fejessel a bal felső sarokba küldte a labdát, megzavarodott a Sahtyor, és röviddel később Lewandowski átadását az ügyetlenkedő donyecki védők között Götze finom perdítéssel a jobb sarokba juttatta (37. perc: 2-0).

A szünet utáni folytatásban öt percen belül három ziccerhelyzetet alakítottak ki és rontottak el a donyecki brazil „bányászok”: kettőt Douglas Costa, egyet Fernandinho szúrt el látványos szlalom vagy kitűnő kombináció végén. Majd Gündogan veszélytelen lövését Pjatov kapus maga elé ütötte, de hosszan, és Blaszczykowski a hálóba gurított (58. perc: 3-0). A Dortmund 5-2-es összesítéssel, fölényesen jutott tovább, ám a Sahtyor is sokat tett azért, hogy ilyen nagy legyen a különbség...

Manchesterben a Real Madridot az első félidőben megmentette a bal kapufa – Vidics fejese pattant ki onnan –, valamint Welbeck, aki visszarúgta a labdát Diego Lopeznek, miután a „királyi gárda” kapusa tétova mozdulattal hozzá paskolta Van Persie nem túlzottan veszedelmes lövését. (Welbeck már Vidics fejese nyomán is bemutatta e „bravúrt”, de akkor lesről találta el Casillas kiszolgáltatott dublőrét.)

A második félidő elején aztán Sergio Ramos megsegítette a Unitedet: Nani labdáját váratlanul a saját kapujába továbbította (1-0). Nem sokkal később viszont a felugró Nani –akarva-akaratlanul – mellbe talpalta Arbeloát, mire Cakir török játékvezető kiállította. A létszámfölényt gyorsan kihasználta a Real Madrid: tíz perccel ez után Modric húsz méterről nagy lövést küldött a bal kapufára, ahonnan a labda a hálóba pattant (66. perc: 1-1). Hamar eldőlt a továbbjutás is: a 69. percben Higuain játszott jobbról keresztbe, és Cristiano Ronaldo két méterről a kapuba passzolt (1-2).

Piros lap ide vagy oda, a Real Madrid egy héten belül kétszer legyőzte a Barcelonát, valamint egyszer a Manchester Unitedet: mesterhármas.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Manchester U.–Real Madrid 1-1 1-2

Dortmund–Sahtyor Donyeck 2-2 3-0

Ma

PSG–Valencia 2-1 (Digisport1, 20.15)

Juventus–Celtic 3-0 (Digisport2, 20.40)

A korábban manchesteri Cristiano Ronaldo gólja után (1-2)
A korábban manchesteri Cristiano Ronaldo gólja után (1-2)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.