Puskás Ferenc-város?

Megkereste az FTC a Nemzeti Sportközpontokat azzal, hogy labdarúgócsapata március végétől a Puskás Ferenc stadionban játszaná bajnoki mérkőzéseit.

Arra, hogy a zöld-fehér együttes rendszeresen a legnagyobb magyar sportlétesítményben fogadja ellenfeleit, 1974 óta nem volt példa. Az év májusában – 19-én, a Vasas 1-0-ás győzelmével – avatták újjá az Üllői úti sporttelepet; azt megelőzően a Dorog volt az utolsó ferencvárosi vendég a Népstadionban (május 5-én az FTC 2-0-ra nyert).

Az akkori FTC (Géczi – Vépi, Bálint, Mucha, Megyesi – Juhász, Kű – Szőke, Branikovits, Máté, Magyar) és mostani kiadása között egyéb összefüggés nincs, pontosabban legföljebb a tizenegyes létszámban van. Egyelőre több párhuzam nem is található, hiszen a zöld-fehér klubnak meg kell majd fontolnia, mennyit áldoz a Puskás-projektre. Válogatott mérkőzés esetén a Puskás stadion bérleti díja alkalmanként 3 millió 750 ezer forint plusz áfa, s ehhez járul az energiaköltség, ami attól is függ, mennyi elektromos reklámtábla sorakozik a pálya mentén. S akkor még nem számoltunk azzal, hogy a ferencvárosiak esetleg edzeni is akarnak a létesítményben...

Mindenesetre az FTC vasárnap délután, az Újpest elleni találkozón búcsúzik a mostani Üllői úti stadiontól, de hogy hova költözik, az még nyitott kérdés. Abból a szempontból járható a „Népstadion út”, hogy annak átépítése csak 2014 első felében kezdődik. Addigra pedig – a tervek szerint – elkészül az FTC új, húszezer nézőt befogadó sporttelepe.

A ferencvárosi nézőátlag az ősszel 5333 volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.