WC-drukkerek: Rosszullét

A Honvéd honlapján közzétettek két fényképet arról, miként festett a vendégszektor mosdója Győrött, a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntője után.

Egyrészt a vécécsészéket aprólékosan szétverték, másrészt a következő feliratot jelenítették meg a falon: „Üzenet Simon Peresznek, Izrael elnökének! Foglalod a kurvanyádat (sic!), de nem ám a mi hazánkat!” A megdöbbentő képekhez a kispesti klub a következő közleményt csatolta: „A kárt meg fogjuk téríteni a győrieknek, és elnézésüket kérjük. Elnézésüket kérjük a barbárokért, és azért a nyilas söpredékért, amely a mellékelt feliratot a mosdó belső falára pingálta. Nektek, rasszista barbároknak pedig üzenjük, hogy jobban fogunk titeket figyelni, és minden erővel azon leszünk, hogy elkapjunk és bebörtönözzünk titeket. Nemcsak az összes stadionból akarunk titeket kitiltani, de a mi életünkből is. Szégyenkezzetek ti! Mi soha többet nem akarunk elnézést kérni miattatok.”

A Honvéd hozzátette: „Az okozott és általunk megtérítendő kár 428 031 forint. Képzeljék el, hány labdát, szerelést, és mást tudtunk volna ezért a pénzért vásárolni.” Majd szó esik a józan drukkerekről, akikről azt írják: „Önöket nagyon szeretjük, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy büszkék lehessenek a Honvédra. (...) Kérjük ezeket a nagyszerű, éveken át kitartó szurkolókat, ne engedjék, hogy néhány sötét lelkű kígyó tönkretegye mindazt, amit mi közösen építünk. Tűzzel-vassal irtani fogjuk őket, de ehhez az is kell, hogy önök se tolerálják a jelenlétüket.”

A Honvéd állásfoglalása amilyen határozott, olyan humánus és tiszteletre méltó. Ám mélyen elszomorító, hogy ilyen a mai magyar futballközeg. Sőt: ez napjaink hangadó hazai törzsközönsége. Ha tetszik, ha nem. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.