Vívó-vb: Újra itt lesz

Tizenöt olimpiai és világbajnok jelent meg a Hadtörténeti Múzeumban, ahol az öt hónap múlva kezdődő vívó-világbajnokság szervezői tartottak tájékoztatót az előkészületekről.

A Syma-csarnokban rendezendő eseményen hozzávetőleg ezer sportoló áll majd pástra augusztus 5. és 12. között, s az 1991 után Budapestre visszatérő vb-nek különleges jelentőséget kölcsönöz, hogy azt abban az esztendőben tartják, amikor a sportág nemzetközi szövetsége a századik születésnapját ünnepli. A kormány által 180 millió forinttal támogatott viadalon a remények szerint több magyar főszereplő is lesz. Közülük Szilágyi Áron, London kardvívóbajnoka alighanem a többiek nevében is nyilatkozott, amikor azt mondta: „Kevés szebb pillanat létezik annál, mint amikor hazai közönség előtt versenyezhetünk.”

Lapunk kérdésére, miszerint az esztendő talán legjelentősebb magyarországi sporteseményét miért nem az emblematikus helyszínen, a Budapest Sportarénában rendezik, Vékássy Bálint, a szervezőbizottság vezetője három indokot is említett. „Mivel a vb-n kerekes székesek számára is rendezünk versenyt, olyan létesítményt kellett találnunk, amelyben ők is helyet kaphatnak. A választásban anyagi szempontok szintén szerepet játszottak, s az is a Syma-csarnok mellett szólt, hogy a nyári időszakban aligha tudtuk volna megtölteni napról napra a BS-t.” 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.