Papcsák–Fidesz 0:6

Noha az érintettek azt gondolták, csupán formális határozatról van szó, a XIV. kerületi képviselő-testület leszavazta Papcsák Ferenc polgármester előterjesztését, miszerint az önkormányzat térítésmentesen átveszi a MÁV-tól a BVSC-Zugló Szőnyi úti –becslések szerint hatmilliárd forintot érő – sportkomplexumát.

Az ülésen nyolcan támogatták a klub tiszteletbeli elnöki posztját is betöltő Papcsák előterjesztését, hatan tartózkodtak, hárman ellene voksoltak. A kedvező döntéshez egyetlen szavazat hiányzott. Az ügy pikantériája, hogy a hat tartózkodó mindegyike a polgármester fideszes frakciótársa volt.

A remélt átvételről a lapunknak a múlt héten még örömmel nyilatkozó Szentpáli Gábor rendkívül csalódottan fogadta a hírt. A klub ügyvezető elnöke érdeklődésünkre annyit mondott: „Most már csak abban bízhatunk, hogy a testület fontolóra veszi a döntést, és újra napirendre tűzi a kérdést. Ha nem, az a BVSC halálát jelenti.”

Megkerestük a tartózkodók egyikét, dr. Ferdinándy István alpolgármestert, aki közölte: Papcsák Ferenc megtiltotta számára, hogy nyilatkozzon az ügyben. (Munkatársunktól)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.