Belül a tizenhatoson

Csalódtak azok a veszprémi drukkerek, akik legalább minimális izgalomra számítottak csapatuk szombati, csoportzáró mérkőzésén: a bakonyi arénában „edzőmeccset” játszott egymással a hazai együttes és az Atletico Madrid.

Pedig a vendéglátó számára éppenséggel akadt tét, s nem is akármilyen: pontot kellett szereznie ahhoz, hogy hatosa – könnyebb folytatást ígérő – első helyén végezzen. Csakhogy a spanyolok a „fakóval” léptek pályára, klasszisaik közül Talant Dusebajev tréner ezúttal nem szerepeltette Lazarovot, Balicot, Aguinagaldét, Parrondót és Barachet-t sem, s a szinte csapatra való spílert nélkülöző vetélytárs pont annyit mutatott, mint amennyi ilyen körülmények között elvárható volt tőle: jószerével semmit.

Ennek megfelelően Carlos Ortega különítménye – 12:8-as félidőt követően – 26:19-re győzött, s megelőzte azt a Kielt, amely hét közben tizenegy gólos „zakót” mért rá. A BL másik magyar résztvevőjének, a Szegednek sem kellett megszakadnia, tekintve hogy a Tisza-parti garnitúra – a zágrábiak egy nappal korábbi sikere nyomán – páholyból várhatta a Füchse Berlin elleni fellépést. Ezek után a már biztos csoportnegyedik (s szintén továbbjutó) csongrádiak 29:24-es vereséget szenvedtek a német fővárosban.

Kuriózum, hogy a folytatásban akár össze is akadhat egymással a két magyar csapat. A Veszprém lehetséges ellenfelei az immár kieséses rendszerben zajló nyolcaddöntőben: Leon (spanyol), Silkeborg (dán), Szeged. A Szeged riválisa a következő társulatok közül kerül ki: Hamburg (német), Kielce (lengyel), Veszprém.

B csoport: Veszprém–Atletico Madrid (spanyol) 26:19, Sävehof (svéd)–Celje (szlovén) 29:24, Constanta (román)–Kiel (német) 25:28.

A végeredmény: 1. Veszprém 18 pont, 2. Kiel 16, 3. Atletico Madrid 10, 4. Celje 8, 5. Constanta 4 (234:283), 6. Sävehof 4 (276:330).

D csoport: Füchse Berlin (német)–Szeged 29:24, Croatia Zagreb (horvát)–Schaffhausen (svájci) 38:30, Dinamo Minszk (fehérorosz)–Barcelona (spanyol) 28:30.

A végeredmény: 1. Barcelona 18, 2. Füchse Berlin 14, 3. Dinamo Minszk 11, 4. Szeged 6, 5. Croatia Zagreb 5, 6. Schaffhausen 4.

Császár és a bakonyi csapat is fent. Lehet, hogy Veszprém–Szeged meccs következik a nyolcaddöntőben…
Császár és a bakonyi csapat is fent. Lehet, hogy Veszprém–Szeged meccs következik a nyolcaddöntőben…
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.