Valcea: végveszély?

Széteshet az Oltchim Valcea női kézilabdacsapata, az FTC BL-középdöntős ellenfele. A mintegy félmillió eurós bértartozást felhalmozó román együttes egy játékost már elveszített: a Prosport című román szaklap szerint Amandine Leynaud, a francia kapus a szkopjei Vardarhoz szerződött.

A klub vezetői csak azt erősítették meg: tárgyalnak a francia játékos ügynökével. Leynaud egyébként hosszabb ideje sérült; a Valcea számára az igazi érvágást két spanyol válogatott játékosának, Alexandrina Barbosának és Silvia Navarrónak a távozása jelentené. Mindketten szabadon igazolhatók, ha a klub március 4-ig nem fizeti ki elmaradt bérüket – közölte Mihai Marinescu, a Román Kézilabda Szövetség illetékese. (Barbosa eddig 22 gólt szerzett a BL-ben, hetet lőtt az FTC-nek.)

A Prosport úgy tudja, egy negyedik játékos is kérheti, hogy nyilvánítsák szabadon igazolhatónak: a klubnál a hetedik évadát töltő Ionela Stancáról, a világ legjobb beállósainak egyikéről van szó. Amennyiben az említett játékosok „kiesnek”, úgy az FTC lényegében BL-elődöntősnek tekinthető, mivel klasszisai nélkül a román csapat szétesik.

Az Oltchim anyagi problémái a múlt évben kezdődtek, amikor a klub névadó szponzorának, a vegyipari kombinátnak a privatizációja meghiúsult. A vállalatnál azóta áll a termelés, és egyelőre kilátás sincs a helyzet rendezésére. Felmerült, hogy a kézilabdacsapatot a bukaresti főpolgármesteri hivatal egymillió euróval kisegíti, de az ötlet kútba esett. Ám egyes sajtóértesülések szerint a Valcea a napokban újabb ígéretet kapott a még tavaly kilátásba helyezett támogatás átutalására.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.