KO Kielben

Nagy László szerezte az első gólt a Kiel–Veszprém meccsen, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának rangadóján.

A világklasszisok sorát felvonultató hazai együttest nem rázta meg a jó bakonyi kezdés, hamar fordított. Sőt mivel Alilovic egyáltalán nem találkozott a labdával, Vujin és társai 8:5-re elhúztak. A tehetetlen horvát kapust Fazekas váltotta, s 9:8-ra felzárkózott a magyar csapat. Az elképesztő tempójú félidő hajráját újra a vendéglátók uralták: 15:10-re is vezettek, s négygólos fórral mehettek a pihenőre (17:13).

A hatos első helyén álló Veszprém jól kezdett a fordulás után, s két gólra csökkentette a német előnyt. Annak is köszönhetően, hogy a villámgyors hazai szélsők – szokatlan módon – többször is ziccert hibáztak.

Ennek ellenére a magyar társaság már inkább csak távolodott ellenfelétől, miközben a Kiel könnyed gólokat lőtt, így a második játékrész tizedik percében 22:16 állt a nagy táblán, amikor Ortega szakvezető időt kért.

Hiába. Együttese mind hitehagyottabbnak és szervezetlenebbnek tetszett, miközben a házigazdák játékának intenzitása nem változott. A találkozó kvázi edzőmeccshangulatúvá vált, s a Kiel már tíz góllal vezetett (28:18). A támadásban teljesen hatástalan bakonyi gárda képtelen volt lassítani ellenfelét, amely látványos gólokkal szórakoztatta a közönséget. A hajrában már csak a mérkőzés végét jelző dudaszóra várt a magyar együttes, amely a vereség ellenére megőrizte első helyét a csoportban, s a végül 32:21-re elveszített kieli meccsel kapcsolatban már csupán egyetlen feladata maradt: mihamarabb elfelejteni.

Eredmények: Kiel–Veszprém 32:21, Celje–Constanta 24:19, Atletico Madrid–Sävehof 32:25. A csoport állása: 1. Veszprém 16 pont, 2. Kiel 14, 3. Atletico Madrid 10, 4. Celje 6, 5. Constanta 4, 6. Sävehof 4.

Szeged: ötös!

A Szeged férfi kézilabdacsapata 26:21-re nyert a Dinamo Minszk ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, s ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. Ha a svájci Schaffhausen nem győz Zágrábban a csoportkör utolsó fordulójában, akkor a Tisza-parti együttes felléphet a nyolcaddöntőben. További eredmény: Barcelona–Zágráb 35:25. A csoport állása: 1. Barcelona 16 pont, 2. Füchse Berlin 14, 3. Dinamo Minszk 11, 4. Szeged 6, 5. Schaffhausen 4, 6. Zágráb 3.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.